Για να υποστηρίξουμε την κοινή μας επιθυμία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια νέα Διατλαντική Πρωτοβουλία για Αειφόρο Εμπόριο για να προωθήσουμε τον κοινό μας στόχο για την επίτευξη ενός πράσινου και βιώσιμου μέλλοντος.

Στον πυρήνα της Ευρω-Αμερικανικής αναπτυξιακής πορείας τοποθετείται, πλέον το Συμβούλιο Εμπορίου και Τεχνολογίας ΕΕ-ΗΠΑ (TTC),που συνεδρίασε, χτες έξω από την Ουάσιγκτον.

Ενας μηχανισμός, που συνδέει όλο και περισσότερους τομείς δράσης της ΕΕ με αυτούς τον ΗΠΑ.

Επιβεβαιωτικό της εξέλιξης αυτής, είναι και το κείμενο από τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης, στο οποίο αναφέρεται, ότι το TTC είναι ένας βασικός μηχανισμός για την υποστήριξη ισχυρότερων διατλαντικών σχέσεων και για την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.
Τη συνεχώς αυξανόμενη σημαντικότητα αυτού αποδεικνύει και εκπροσώπηση των δύο πλευρών στη σύνοδο.

Στην ανακοίνωση της ΕΕ, αναφέρεται σχετικά με τη σύνοδο:

Σήμερα, η ΕΕ και οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν εκ νέου τη στενή τους συνεργασία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων εμπορικών και τεχνολογικών προκλήσεων σύμφωνα με την κοινή τους δέσμευση για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κατά τη δεύτερη υπουργική συνεδρίαση του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας (ΣΕΤ) στο Παρίσι, αμφότερα τα μέρη τόνισαν εκ νέου τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει το ΣΕΤ στην ανανεωμένη διατλαντική εταιρική σχέση, η οποία ήδη εξυπηρέτησε τον συντονισμό των κοινών μέτρων που λαμβάνουν η ΕΕ και οι ΗΠΑ έναντι της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας.

Μέλη της Επιτροπής προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

το Συμβούλιο Εμπορίου και Τεχνολογίας ΕΕ-ΗΠΑ (TTC) συνεδρίασε έξω από την Ουάσιγκτον, DC, στις 5 Δεκεμβρίου 2022. Της συνεδρίασης συμπροήδρευσαν η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis , Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ο Antony Blinken, η Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο, η Εμπορική Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Katherine Tai, μαζί με την αναπληρώτρια υφυπουργό Εργασίας των ΗΠΑ Thea Lee, τον Υπουργό Τεχνολογίας Πληροφορικής Επικοινωνίας της Τζαμάικα, Floyd Green και τον Υπουργό Πληροφοριών, Επικοινωνίας και Ψηφιακής Οικονομίας της Κένυας, Eliud Owalo .

Το TTC είναι ένας βασικός μηχανισμός για την υποστήριξη ισχυρότερων διατλαντικών σχέσεων και για την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων. Επιβεβαιώνουμε ότι οι προσεγγίσεις που βασίζονται σε διεθνείς κανόνες στο εμπόριο, την τεχνολογία και την καινοτομία που βασίζονται σε στέρεες δημοκρατικές αρχές και αξίες μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών μας και να δημιουργήσουν μεγαλύτερη ευημερία για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Μέσω των δέκα ομάδων εργασίας του TTC, υποστηρίζουμε τη βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη και ανάπτυξη, προωθώντας μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και διασφαλίζοντας ότι οι διεθνείς κανόνες και οι κανόνες διεθνούς εμπορίου τηρούνται και αντικατοπτρίζουν τις κοινές μας αξίες.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) όπως ορίζεται στο Έγγραφο Αποτελεσμάτων MC12 του ΠΟΕ.

Οι γεωστρατηγικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της αυξημένης διεκδίκησης των αυταρχικών καθεστώτων, ενίσχυσαν τη σημασία των κοινών δημοκρατικών μας αξιών, της δέσμευσης για τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα και του ηγετικού ρόλου στη διατήρηση μιας διεθνούς τάξης βασισμένης σε κανόνες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναλαμβάνουν την έντονη καταδίκη μας στον παράνομο και αδικαιολόγητο επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και επιβεβαιώνουν την ακλόνητη δέσμευσή μας να σταθούμε σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειάζεται για να διασφαλιστεί η κυριαρχία, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Ρωσίας στην υποδομή της Ουκρανίας και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για την ασφάλεια, τη συντήρηση και την ανοικοδόμηση αυτής της υποδομής, συμπεριλαμβανομένων των τηλεπικοινωνιών και της υποδομής διαδικτύου της. Αποφασίζουμε να συνεχίσουμε να επιβάλλουμε σοβαρό και άμεσο κόστος στη Ρωσία και να την καταστήσουμε υπεύθυνη για τον βάναυσο πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων μέσω της άνευ προηγουμένου συνεργασίας για περιορισμούς εξαγωγών που σχετίζονται με κυρώσεις και την αντιμετώπιση της ρωσικής παραπληροφόρησης. Θα ζητήσουμε επίσης από τη Λευκορωσία να λογοδοτήσει για τη συνενοχή της στον πόλεμο της Ρωσίας.

Οι Ομάδες Εργασίας TTC για τον έλεγχο των εξαγωγών και την κατάχρηση τεχνολογίας έχουν συμβάλει καθοριστικά σε αυτήν την επιτυχημένη και συνεχή συνεργασία.

Οι Ομάδες Εργασίας TTC για τη διακυβέρνηση δεδομένων και τις τεχνολογικές πλατφόρμες και την κατάχρηση τεχνολογίας που απειλεί την ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα συντονίζονται για να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της ρωσικής χειραγώγησης και παρέμβασης πληροφοριών, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, και τον αντίκτυπό της σε τρίτους χώρες,

Ο αντίκτυπος της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις αλυσίδες εφοδιασμού μας υπογράμμισε περαιτέρω ότι συμμεριζόμαστε την επείγουσα ανάγκη εντοπισμού και αντιμετώπισης των τρωτών σημείων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν ότι η συγκέντρωση πόρων σε βασικές αλυσίδες εφοδιασμού μπορεί να εκθέσει τις οικονομίες μας σε προκλητικές διακοπές.

Σκοπεύουμε να διερευνήσουμε συντονισμένες δράσεις για να προωθήσουμε τη διαφοροποίηση και να κάνουμε τις βασικές αλυσίδες εφοδιασμού πιο ανθεκτικές.

Για να υποστηρίξουμε την κοινή μας επιθυμία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια νέα Διατλαντική Πρωτοβουλία για Αειφόρο Εμπόριο για να προωθήσουμε τον κοινό μας στόχο για την επίτευξη ενός πράσινου και βιώσιμου μέλλοντος. Κάναμε επίσης απολογισμό του έργου της ειδικής ομάδας εργασίας ΕΕ-ΗΠΑ για τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού και σημειώσαμε την προκαταρκτική πρόοδο που σημειώθηκε. Αναγνωρίζουμε τις ανησυχίες της ΕΕ και υπογραμμίζουμε τη δέσμευσή μας να τις αντιμετωπίσουμε εποικοδομητικά. Υπογραμμίζουμε τον ρόλο του TTC στην επίτευξη αυτού του στόχου και στην υποστήριξη μιας επιτυχημένης και αμοιβαία υποστηρικτικής πράσινης μετάβασης με ισχυρές, ασφαλείς και ποικίλες αλυσίδες εφοδιασμού που ωφελούν τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκροτούν μια Task Force Talent for Growth που θα επιδιώξει τον συλλογικό μας στόχο να αναγνωρίσουμε και να αναπτύξουμε το ταλέντο των πληθυσμών μας σε ηλικία εργασίας.

II. Βασικά αποτελέσματα της Τρίτης Υπουργικής Διάσκεψης TTC

Α. Ψηφιακή Υποδομή και Συνδεσιμότητα

Κοινές Πρωτοβουλίες με Τζαμάικα και Κένυα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ασφαλείς και ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού ψηφιακής συνδεσιμότητας και τεχνολογίας και υπηρεσιών πληροφοριών και επικοινωνιών (ICTS) σε τρίτες χώρες, που παρέχονται από αξιόπιστους προμηθευτές.

Ως πρώτο βήμα, σκοπεύουμε να υποστηρίξουμε έργα ICTS χωρίς αποκλεισμούς στην Τζαμάικα και την Κένυα με βάση τις κοινές γενικές αρχές μας. Αυτό το έργο αντικατοπτρίζει τις δεσμεύσεις μας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Global Gateway και Συνεργασίας για Παγκόσμια Υποδομή και Επενδύσεις.

Συνεργασία για τη συνδεσιμότητα με την Τζαμάικα:

Σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Τζαμάικα και άλλους φορείς της Τζαμάικα, θα συνδέσουμε πάνω από 1.000 δημόσια σχολεία και σπίτια παιδιών σε όλη την Τζαμάικα για ισχυρή, χωρίς αποκλεισμούς και ασφαλή υπηρεσία Διαδικτύου, θα ενισχύσουμε τις ψηφιακές ικανότητες των δασκάλων και θα υποστηρίξουμε την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών από πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Οι προσπάθειές μας θα βοηθήσουν επίσης την εταιρεία ηλεκτρισμού της Τζαμάικα, Jamaica Public Service, να επεκτείνει αξιόπιστη και αξιόπιστη δημόσια υποδομή Wi-Fi στη γειτονιά New Kingston της πρωτεύουσας της Τζαμάικα, με τη δυνατότητα να επεκτείνει την υπηρεσία σε ολόκληρη τη χώρα. Σκοπεύουμε επίσης να υποστηρίξουμε την ασφαλή και ανθεκτική αγροτική ευρυζωνική συνδεσιμότητα που παρέχεται από αξιόπιστους προμηθευτές στη χώρα.

Συνεργασία για τη συνδεσιμότητα με την Κένυα : Σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Κένυας, θα υποστηρίξουμε την εφαρμογή του Εθνικού Ψηφιακού Ρυθμιστικού Σχεδίου 2022-2032 της Κένυας, επεκτείνοντας τη συνδεσιμότητα των σχολείων στην Κένυα και γεφυρώνοντας τα κενά στη συνδεσιμότητα του τελευταίου μιλίου.

Οι πρώτες προσπάθειες θα περιλαμβάνουν μια μελέτη για επεκτάσιμες λύσεις για την επέκταση της συνδεσιμότητας των σχολείων στην Κένυα, τη δημιουργία συνδέσεων οπτικών ινών σε σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές, έναν οδικό χάρτη πολιτικής για προσιτή, ασφαλή, αξιόπιστη και ουσιαστική συνδεσιμότητα και επιλογές κατάρτισης για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς ψηφιακών επαγγελματιών . Θα παρέχουμε επίσης τεχνική βοήθεια για να βοηθήσουμε την Κένυα να ενημερώσει τον Νόμο Πληροφοριών και Επικοινωνιών και τη Στρατηγική 5G σύμφωνα με τις αρχές που έχουν τεθεί για έργα παγκόσμιας υποδομής υψηλής ποιότητας στη συνάντηση TTC στο Παρίσι-Σακλέι της Γαλλίας στις 16 Μαΐου 2022.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να επεκτείνουν τον συντονισμό μας για τη χρηματοδότηση έργων ψηφιακής υποδομής σε τρίτες χώρες, μεταξύ άλλων μέσω Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και του Οργανισμού Χρηματοδότησης Ανάπτυξης των ΗΠΑ (DFC), το οποίο έχει ως στόχο να επιτρέψει αυξημένη συνεργασία για τη χρηματοδότηση για ασφαλή συνδεσιμότητα σε τρίτες χώρες.

Μελλοντικά έργα ασφαλούς συνδεσιμότητας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τη σημασία της συνεργασίας για την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια στο οικοσύστημα των ΤΠΕ. Χαιρετίζουμε έργα που ενισχύουν την ανθεκτικότητα αυτού του οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένων των υποθαλάσσιων καλωδίων.

Η ομάδα εργασίας TTC για την ασφάλεια και την ανταγωνιστικότητα ICTS σκοπεύει να συζητήσει τη συνδεσιμότητα και την ασφάλεια των υπερατλαντικών υποθαλάσσιων καλωδίων, συμπεριλαμβανομένων εναλλακτικών διαδρομών, όπως η διατλαντική διαδρομή για τη σύνδεση της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας. Χαιρετίζουμε επίσης τις προσπάθειες διαφοροποίησης προμηθευτών στις αλυσίδες εφοδιασμού ICTS και συνεχίζουμε να συζητάμε τις τάσεις της αγοράς προς ανοικτές, διαλειτουργικές προσεγγίσεις, παράλληλα με αξιόπιστες, καθιερωμένες αρχιτεκτονικές, με τεχνολογικά ουδέτερο τρόπο.

Β. Συνεργασία σε Νέες και Αναδυόμενες Τεχνολογίες

Οδικός χάρτης τεχνητής νοημοσύνης (AI) και πιλοτικό έργο για τεχνολογίες ενίσχυσης της ιδιωτικής ζωής και συνεργασία για την τεχνητή νοημοσύνη και την υπολογιστική έρευνα για το δημόσιο καλό

Για να εκπληρώσουμε τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη και την εφαρμογή αξιόπιστης τεχνητής νοημοσύνης, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσαν έναν πρώτο κοινό χάρτη πορείας για τα εργαλεία αξιολόγησης και μέτρησης για αξιόπιστη τεχνητή νοημοσύνη και διαχείριση κινδύνου(ΤΝ Οδικός Χάρτης) και συλλέχθηκαν προοπτικές από σχετικούς ενδιαφερόμενους. Αυτός ο οδικός χάρτης θα ενημερώσει τις προσεγγίσεις μας για τη διαχείριση κινδύνου τεχνητής νοημοσύνης και την αξιόπιστη τεχνητή νοημοσύνη και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και θα προωθήσει συνεργατικές προσεγγίσεις σε διεθνείς οργανισμούς προτύπων που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Σε συνδυασμό με αυτήν την προσπάθεια, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό αποθετήριο μετρήσεων για τη μέτρηση της αξιοπιστίας της τεχνητής νοημοσύνης και των μεθόδων διαχείρισης κινδύνου, που θα υποστηρίξει τη συνεχή εργασία σε άλλα περιβάλλοντα, όπως ο ΟΟΣΑ και η GPAI. Η συνεργασία μας θα επιτρέψει αξιόπιστα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που ενισχύουν την καινοτομία, μειώνουν τα εμπόδια στο εμπόριο, ενισχύουν τον ανταγωνισμό στην αγορά, λειτουργούν κοινές αξίες και προστατεύουν τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των πολιτών μας.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του απορρήτου για την προώθηση της υπεύθυνης ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργαστούν σε ένα πιλοτικό έργο για την αξιολόγηση της χρήσης τεχνολογιών ενίσχυσης της ιδιωτικής ζωής και συνθετικών δεδομένων στην υγεία και την ιατρική, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες προστασίας δεδομένων.

Ολοκληρώθηκε μια κοινή μελέτη σχετικά με τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στο εργατικό δυναμικό , με περιπτωσιολογικές μελέτες της ΕΕ και των ΗΠΑ σχετικά με τις προσλήψεις και την επιμελητεία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να συγκεντρώσουν εμπειρογνώμονες για να διερευνήσουν τη συνεργασία σε ερευνητικά έργα στην τεχνητή νοημοσύνη και στους υπολογιστές, που μπορούν να ωφελήσουν άλλες χώρες εταίρους και την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Αυτή η συνεργασία θα στοχεύει στην από κοινού αντιμετώπιση προκλήσεων σε βασικούς τομείς εστίασης, όπως η πρόβλεψη ακραίων καιρικών συνθηκών και κλίματος. υγεία και ιατρική· βελτιστοποίηση ηλεκτρικού δικτύου. βελτιστοποίηση της γεωργίας· και διαχείριση έκτακτης ανάγκης.

Συνεργασία στο Quantum

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια ειδική ομάδα ειδικών για τη μείωση των φραγμών στη συνεργασία έρευνας και ανάπτυξης στην επιστήμη και τεχνολογία της κβαντικής πληροφορίας, την ανάπτυξη κοινών πλαισίων για την αξιολόγηση της τεχνολογικής ετοιμότητας, τη συζήτηση της πνευματικής ιδιοκτησίας και των θεμάτων που σχετίζονται με τον έλεγχο των εξαγωγών, και να συνεργαστούν για την προώθηση των διεθνών προτύπων. Αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση για πιο ενισχυμένη συνεργασία σε άλλους αναδυόμενους τεχνολογικούς τομείς.

Φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος

Στις 16 Μαΐου 2022, στη συνάντηση TTC στο Παρίσι-Σάκλεϊ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να συνεργαστούν για τα συστήματα φόρτισης Megawatt (MCS) για βαρέα επαγγελματικά οχήματα . Χαιρετίζουμε την πρόοδο στο φυσικό πρωτότυπο που αναπτύχθηκε από τη βιομηχανία. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα κοινό διεθνές πρότυπο που θα εγκριθεί το αργότερο έως το 2024 για να παρέχει το υψηλότερο επίπεδο διαλειτουργικότητας, ασφάλειας και ασφάλειας.

Παράλληλα, σκοπεύουμε να αναπτύξουμε το 2023 κοινές συστάσεις για την υλοποίηση της υποδομής φόρτισης ηλεκτροκίνησης με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση που στοχεύει στην προώθηση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και συστάσεις για μελλοντικές δημόσιες επιδείξεις Vehicle to Grid Πιλότοι ενσωμάτωσης . Ως ενδιάμεσα βήματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες διοργάνωσαν μια διάσκεψη ενδιαφερομένων, δημοσιεύουν τα αποτελέσματα των εν εξελίξει ερευνητικών εργασιών και έχουν προετοιμάσει δημόσιες πληροφορίες σχετικά με την ενοποίηση από όχημα σε δίκτυο και τη διαλειτουργικότητα έξυπνης φόρτισης .

Άλλα πρότυπα και ερευνητική συνεργασία

Ξεκινήσαμε ροές εργασιών για την αύξηση της συνεργασίας προτύπων για την Κατασκευή πρόσθετων, την Ανακύκλωση Πλαστικών και την Ψηφιακή Ταυτότητα , με σχέδια για την έναρξη νέων ροών εργασιών για τη μετα-κβαντική κρυπτογράφηση και το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) , με αρχική εστίαση στα τεχνικά πρότυπα και πρότυπα απόδοσης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που θα συζητηθεί στον κυβερνοδιάλογο ΕΕ-ΗΠΑ.

Μετά την υπογραφή του Διοικητικού Διακανονισμού τον Μάιο του 2022, αναπτύξαμε τον μηχανισμό Strategic Standards Information (SSI) , ο οποίος θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες να ανταλλάσσουν εθελοντικά πληροφορίες σχετικά με δραστηριότητες διεθνούς τυποποίησης και να αντιδρούν άμεσα σε κοινά στρατηγικά ζητήματα. Αυτός ο μηχανισμός θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας για να βοηθήσει στη διαμόρφωση παγκόσμιων προτύπων σε διεθνείς οργανισμούς όπως η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), όπου ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με όλα τα μέλη της ITU και τη νέα ηγεσία της.

Προσβλέποντας στην επόμενη υπουργική σύνοδο TTC, και σε συντονισμό με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αναπτύξουν ένα κοινό όραμα για την έρευνα και την ανάπτυξη πέρα από τα 5G και 6G.

Γ. Κατασκευή Ελαστικών Εφοδιαστικών Αλυσίδων Ημιαγωγών

Από την υπουργική σύνοδο του TTC στο Παρίσι-Σακλέι, οι Ηνωμένες Πολιτείες ψήφισαν σε νόμο τον νόμο για τα CHIPS και την Επιστήμη και ο Ευρωπαϊκός νόμος για τις μάρκες σημείωσε σταθερή πρόοδο στη συννομοθετική διαδικασία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζουν τη σημασία της συνεργασίας για την προώθηση ανθεκτικών αλυσίδων εφοδιασμού.

Για να επιτευχθεί αυτό, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνάπτουν μια διοικητική συμφωνία για την εφαρμογή ενός μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης για την αντιμετώπιση και τον μετριασμό των διαταραχών της αλυσίδας εφοδιασμού ημιαγωγών με συνεργατικό τρόπο. Ο μηχανισμός βασίζεται στα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος του περασμένου καλοκαιριού στο οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες διερεύνησαν και δοκίμασαν προσεγγίσεις για την ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνεργασία σε περίπτωση ανατρεπτικών γεγονότων.

Η διαφάνεια είναι ένα βασικό εργαλείο για την αποφυγή ανησυχιών σχετικά με τα δημόσια προγράμματα στήριξη

Σήμερα, το Υπουργείο Εμπορίου των Η.Π.Α. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνάπτουν μια διοικητική ρύθμιση που μνημονεύει έναν κοινό μηχανισμό για αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τη δημόσια υποστήριξη που παρέχεται στον τομέα των ημιαγωγών για την υποστήριξη της διαφάνειας.

Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με άλλες ομοϊδεάτες χώρες για να αναλάβουμε παρόμοιες δεσμεύσεις για τη διαφάνεια.

Για τα αντίστοιχα προγράμματα δημόσιας υποστήριξης, θα επιδιώξουμε επίσης την ανταλλαγή πληροφοριών και μεθοδολογιών, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την ανάπτυξη κοινής κατανόησης της δυναμικής της αγοράς. Αυτό περιλαμβάνει:

Συνεργασία με τη βιομηχανία για την προώθηση πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην προώθηση της διαφάνειας της ζήτησης για ημιαγωγούς·

Βελτιώνοντας την κατανόησή μας για την προβλεπόμενη παγκόσμια ζήτηση ημιαγωγών για την ενημέρωση του κοινού στόχου πολιτικής μας για την αποφυγή της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας και των σημείων συμφόρησης. Για το σκοπό αυτό, αναμένουμε να συναντιόμαστε τακτικά και να ανταλλάσσουμε πληροφορίες σχετικά με τις μεθοδολογίες πρόβλεψης ζήτησης.

Ανταλλαγή πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών σχετικά με επενδυτικές προσεγγίσεις και όρους και προϋποθέσεις για δημόσια στήριξη·

Ανταλλαγή τομέων ενδιαφέροντος και διερεύνηση συνεργατικών πρωτοβουλιών στην έρευνα σε ημιαγωγούς.

Βασιζόμενοι σε αυτή τη βάση διαφάνειας, συνεργασίας για πιθανές διαταραχές και κοινής κατανόησης της παγκόσμιας ζήτησης, θα εργαστούμε για να αποφύγουμε αγώνες επιδοτήσεων και στρεβλώσεις της αγοράς και να εξασφαλίσουμε μια πιο ανθεκτική, βιώσιμη και καινοτόμο αλυσίδα αξίας ημιαγωγών.

Δ. Προώθηση των αξιών μας στο Διαδίκτυο

Διακήρυξη για το μέλλον του Διαδικτύου

Οι αρχές της Διακήρυξης για το Μέλλον του Διαδικτύου (DFI) – προστασία των καθολικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, παγκόσμιο Διαδίκτυο και χωρίς αποκλεισμούς και οικονομικά προσιτή πρόσβαση στο Διαδίκτυο – έχουν παγκόσμια εμβέλεια και απολαμβάνουν υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες επέδειξαν ξανά τη δέσμευσή τους σε αυτές τις αρχές στις 2 Νοεμβρίου 2022, στην Πράγα, όπου συνεργάστηκαν με την πολυμετοχική κοινότητα, καλωσόρισαν τις νέες χώρες που ενέκριναν τη Διακήρυξη και επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στο όραμα και τις αρχές της.

Προστασία των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες εμβαθύνουν τη συνεργασία και την αμοιβαία μάθηση μεταξύ μηχανισμών έκτακτης ανάγκης που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, προκειμένου να επεκτείνουν τους πόρους για την υποστήριξη των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως. Προωθούμε ένα ανοιχτό, ελεύθερο, παγκόσμιο, διαλειτουργικό, αξιόπιστο και ασφαλές Διαδίκτυο, σύμφωνα με τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα, και επιδιώκουμε να εξαλείψουμε τη χρήση αυθαίρετης και παράνομης παρακολούθησης για να στοχεύσουμε τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για να υπογραμμίσουμε τις κοινές μας δεσμεύσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν κοινή δήλωση για την προστασία των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο .

Αντιμετώπιση τερματισμών Διαδικτύου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναλαμβάνουν τον συναγερμό μας για την ολοένα και πιο παγιωμένη πρακτική των τερματισμών του Διαδικτύου που επιβάλλονται από την κυβέρνηση. Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, διευκολύναμε τη δημιουργία μιας πολυμερούς ομάδας τεχνικών εμπειρογνωμόνων που θα τεκμηριώνουν τις διακοπές λειτουργίας του Διαδικτύου και τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία όσο το δυνατόν ταχύτερα και ολοκληρωμένα. Η ομάδα δημοσίευσε την πρώτη της αναφορά σχετικά με τις πρόσφατες διακοπές λειτουργίας του Διαδικτύου . Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε τα πορίσματα αυτής της έκθεσης και μελλοντικών σ

Ε. Ενίσχυση του Διατλαντικού Εμπορίου

Αύξηση της χρήσης ψηφιακών εργαλείων

Η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να διευκολύνει τις επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να συμμετέχουν στο εμπόριο. Πριν από την επόμενη συνάντηση των συμπροέδρων της TTC, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν επομένως να συγκεντρώσουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με αντίστοιχες πρωτοβουλίες για τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για την απλοποίηση ή τη μείωση του κόστους των αλληλεπιδράσεων των εμπορικών παραγόντων με τις κυβερνήσεις μας σε σχέση με το εμπόριο. σχετική πολιτική, νομικές απαιτήσεις ή κανονιστικές απαιτήσεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν στη συνέχεια να αξιοποιήσουν αυτήν την ανταλλαγή πληροφοριών για να αναπτύξουν κοινές βέλτιστες πρακτικές για τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και να συζητήσουν τον καλύτερο τρόπο προώθησης της συμβατότητας τέτοιων ψηφιακών εργαλείων.

Συμφωνίες αμοιβαίας αναγνώρισης και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση της συμμόρφωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τη σημασία των συμφωνιών αμοιβαίας αναγνώρισης και των πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την αξιολόγηση της συμμόρφωσης για τα ενδιαφερόμενα μέρη της ΕΕ και των ΗΠΑ που συμμετέχουν στο διατλαντικό εμπόριο σε διάφορους τομείς. Πριν από την επόμενη συνάντηση των συμπροέδρων της TTC, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να διερευνήσουν τρόπους με τους οποίους η αυξημένη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, όπου επιτρέπεται, μπορεί να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους φορείς ΕΕ και ΗΠΑ να αξιοποιήσουν καλύτερα τις υφιστάμενες συμφωνίες αμοιβαίας αναγνώρισης για τη διευκόλυνση του αυξημένου διατλαντικού εμπορίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διερευνήσουν επίσης τη σκοπιμότητα επέκτασης του πεδίου εφαρμογής της υφιστάμενης συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης θαλάσσιου εξοπλισμού ΕΕ-ΗΠΑ ώστε να συμπεριλάβει ορισμένους ραδιοεξοπλισμούς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν επίσης το έργο των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με την εξέταση των απαραίτητων μέτρων για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αναγνώρισης ΕΕ-ΗΠΑ για τις Φαρμακευτικές Ορθές Πρακτικές Φαρμακευτικής Παραγωγής ώστε να περιλαμβάνει εμβόλια και φαρμακευτικά προϊόντα που προέρχονται από πλάσμα για ανθρώπινη χρήση, όπως συζητήθηκε από η Μικτή Τομεακή Επιτροπή.

Με σκοπό την παροχή αμοιβαίων οφελών και την ενίσχυση του διατλαντικού εμπορίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να διερευνούν ευκαιρίες για τη βελτίωση της συνεργασίας στην αξιολόγηση της συμμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένων των μηχανημάτων και άλλων τομέων. Αυτή η εργασία θα περιλαμβάνει τη διερεύνηση ευκαιριών για τη βελτίωση της συνεργασίας σε οριζόντιες προσεγγίσεις για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης.

ΣΤ. Εμπόριο, Ασφάλεια και Οικονομική Ευημερία

Συνεργασία για τους ελέγχους εξαγωγών και τους περιορισμούς εξαγωγών που σχετίζονται με κυρώσεις

Όσον αφορά τη συνεργασία για τον έλεγχο των εξαγωγών, εξετάζουμε πώς να απλοποιήσουμε το διατλαντικό εμπόριο όσον αφορά τις εξαγωγές και τις επανεξαγωγές ειδών και τεχνολογιών διπλής χρήσης, διασφαλίζοντας παράλληλα την κατάλληλη προστασία από κατάχρηση μέσω πιλοτικής ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τη διάθεση των εξαγωγών της ΕΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες κράτη και αντίστροφα. Διευκολύνουμε το εμπόριο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών με πιο συντονισμένη έγκριση και δημοσίευση αναθεωρήσεων πολυμερούς καταλόγου ελέγχου.

Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις για νέες ρυθμιστικές ενέργειες. Σχεδιάζουμε επίσης να πραγματοποιήσουμε συντονισμένη προσέγγιση για τον έλεγχο των εξαγωγών με τους εταίρους.

Λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της συνεργασίας επιβολής μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ άλλων μέσω της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών κατά περίπτωση και με σκοπό την προώθηση της συνεπούς εφαρμογής των περιορισμών εξαγωγών που σχετίζονται με κυρώσεις που στοχεύουν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία μέσω τακτικής ανταλλαγής πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων αδειοδότησης και άρνησης. Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν για τους ελέγχους των εξαγωγών ευαίσθητων και αναδυόμενων τεχνολογιών, διασφαλίζοντας παράλληλα την κατάλληλη προστασία από κατάχρηση με σκοπό τη διευκόλυνση των νόμιμων διατλαντικών εμπορικών και ερευνητικών συμφερόντων.

Έλεγχος Επενδύσεων

Έχουμε εμβαθύνει τη συνεργασία μας στον έλεγχο των επενδύσεων μέσω τεχνικών ανταλλαγών, συμπεριλαμβανομένης μιας προσωπικής άσκησης σε επιτραπέζια άσκηση στις Βρυξέλλες.

Συνεχίζουμε επίσης να συζητάμε κινδύνους ασφάλειας που σχετίζονται με συγκεκριμένες ευαίσθητες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με υποδομές ζωτικής σημασίας, και να αξιολογούμε ολιστικά τα διαθέσιμα εργαλεία πολιτικής για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπογραμμίζουν τη σημασία ολοκληρωμένων, ισχυρών μηχανισμών ελέγχου ξένων επενδύσεων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια και, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη δημόσια τάξη, παραμένοντας ανοιχτοί για επενδύσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ανάπτυξη και την εφαρμογή αυτών των μηχανισμών.

Αντιμετώπιση μη εμπορευματικών οικονομικών πολιτικών και πρακτικών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κοινές ανησυχίες σχετικά με την απειλή που συνεπάγεται μια σειρά από μη εμπορεύσιμες πολιτικές και πρακτικές, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στον τομέα των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και εκείνες που αφορούν κρατικά ή ελεγχόμενα από το κράτος επενδυτικά κεφάλαια.

Μετά από πληροφορίες που έλαβαν οι ενδιαφερόμενοι, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της αγοράς των εταιρειών ιατροτεχνολογικών προϊόντων της ΕΕ και των ΗΠΑ στην Κίνα, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο των πολιτικών και πρακτικών που δεν αφορούν την αγορά στις εταιρείες της ΕΕ και των ΗΠΑ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες εμβαθύνουν επίσης τις ανταλλαγές τους για να εντοπίσουν κοινές ανησυχίες σχετικά με την αυξανόμενη χρήση των προαναφερθέντων επενδυτικών κεφαλαίων.

Οι δύο πλευρές σχεδιάζουν να συνεργαστούν για να διερευνήσουν ποια εργαλεία πολιτικής θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πολιτικές και πρακτικές που δεν αφορούν την αγορά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επηρεάζουν τις εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων μας.

Για τον σκοπό αυτό, θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε μια κοινή κατανόηση των οικονομικών και βιομηχανικών οδηγιών της Κίνας και άλλων πολιτικών και πρακτικών που δεν αφορούν την αγορά και θα αναπτύξουμε συντονισμένη δράση για την προώθηση της διαφοροποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στον οικονομικό καταναγκασμό και τη μείωση των εξαρτήσεων.

Αντιμετώπιση Οικονομικού Καταναγκασμού

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχούν όλο και περισσότερο για τη χρήση οικονομικού εξαναγκασμού που επιδιώκει να υπονομεύσει τις νόμιμες επιλογές μας και των εταίρων μας σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης, καθώς και την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα. Αποφασίζουμε να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τον οικονομικό καταναγκασμό και να διερευνήσουμε πιθανές συντονισμένες ή κοινές προσπάθειες, διμερώς και με άλλους ομοϊδεάτες εταίρους, για να βελτιώσουμε την αξιολόγηση, την ετοιμότητα, την ανθεκτικότητα, την αποτροπή και τις απαντήσεις μας στον οικονομικό καταναγκασμό.

Ζ. Πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, την εργασία και την υγεία που σχετίζονται με το εμπόριο

Διατλαντική Πρωτοβουλία για το Βιώσιμο Εμπόριο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη λάβει, και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν, σημαντικά μέτρα πολιτικής για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την προώθηση της ταχείας ανάπτυξης και υιοθέτησης περιβαλλοντικών τεχνολογιών. Σήμερα εγκαινιάζουμε μια διατλαντική πρωτοβουλία για το βιώσιμο εμπόριο.

Αυτή η πρωτοβουλία θα ενισχύσει το έργο σε όλο το TTC που προσπαθεί να υποστηρίξει τη μετάβαση σε οικονομίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα εντοπίζοντας δράσεις σε βασικούς τομείς του εμπορίου και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας που υποστηρίζουν τους κοινούς δίδυμους στόχους μας για ένα πράσινο και βιώσιμο μέλλον και για την αύξηση του διατλαντικού εμπορίου και επενδύσεων.

Σκοπεύουμε να διερευνήσουμε τομείς συνεργασίας για να υποστηρίξουμε αυτούς τους δίδυμους στόχους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων όπου υπάρχει η ευκαιρία να απελευθερώσουμε μετρήσιμα τις βιομηχανίες εντάσεως ενέργειας από τον άνθρακα και να διευκολύνουμε την ανάπτυξη αγαθών και υπηρεσιών που είναι απαραίτητες για τη μετάβαση σε πιο κυκλικές και μηδενικές οικονομίες.

Εμπορικός και Εργατικός Διάλογος

Η πρώτη σύνοδος βασικού επιπέδου του Διαλόγου για το Εμπόριο και την Εργασία (TALD) πρόσφερε την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων με ανώτερους εκπροσώπους των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Κατά τη σημερινή συνάντηση, βασιστήκαμε στην τεχνική συνάντηση της 20ης Σεπτεμβρίου 2022 και συζητήσαμε την κρίσιμη σημασία της εξάλειψης της καταναγκαστικής εργασίας στο παγκόσμιο εμπόριο και τις αλυσίδες εφοδιασμού. Εξερευνήσαμε πώς μπορούμε να μεταφράσουμε τις κοινές διατλαντικές αξίες που αφορούν την καταπολέμηση της καταναγκαστικής εργασίας σε συγκεκριμένες ενέργειες που προάγουν τα διεθνώς αναγνωρισμένα εργασιακά δικαιώματα και προάγουν ανθεκτικό και βιώσιμο εμπόριο και αλυσίδες εφοδιασμού.

Πληροφορίες Υγείας για Έρευνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να συνεργαστούν εντατικά στα κατάλληλα φόρουμ για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών για την υγεία για την υποστήριξη της έρευνας, της καινοτομίας και της προόδου στη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές απαιτήσεις που διέπουν την προστασία των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των δεδομένα υγείας.

Η. Ανάπτυξη Ταλέντου για την Ψηφιακή Μετάβαση και Οικονομική Ανάπτυξη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαινιάζουν μια Task Force Talent for Growth που θα συγκεντρώσει κυβερνητικούς και ιδιωτικούς ηγέτες από επιχειρήσεις, εργάτες και οργανισμούς που παρέχουν εκπαίδευση, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες πρωτοβουλίες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Στόχος της ειδικής ομάδας είναι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και η λειτουργία του ως καταλύτης για καινοτόμες πολιτικές δεξιοτήτων.

Έχουμε συλλογικό στόχο να αναπτύξουμε συστήματα κατάρτισης για τους πληθυσμούς μας σε ηλικία εργασίας και μέσα αναγνώρισης του ταλέντου όλων των ανθρώπων μας.

Η Task Force Talent for Growth θα συμβουλεύει το TTC σχετικά με τις ενέργειες που απαιτούνται για να επιτευχθεί αυτό. Θα συνεργαστεί και θα ενθαρρύνει τις αντίστοιχες κοινότητές μας να μάθουν η μία από την άλλη.

προώθηση κοινών ταξινομιών και εργαλείων· και να εμπνεύσει την καινοτομία στα προγράμματα κατάρτισης· δέσμευση του κοινού σε ανταποδοτικές σταδιοδρομίες σε τομείς τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης σε κοινότητες που υποεκπροσωπούνται· ανταλλαγή για προγράμματα κατάρτισης που ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς· να δημιουργήσουν ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που προωθεί την ανάπτυξη και τις αδιάλειπτες αλυσίδες εφοδιασμού. διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε σχετικούς ειδικευμένους επαγγελματίες για την ενίσχυση του ανταγωνισμού·

III. συμπέρασμα

Αυτά τα αποτελέσματα αντιπροσωπεύουν απτή πρόοδο σε όλες τις ροές εργασίας που καθιερώθηκαν στο πλαίσιο του TTC.

Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε αυτά τα έργα και να αναπτύξουμε νέα καθώς εμβαθύνουμε και αναπτύσσουμε τη διατλαντική οικονομική σχέση, με βάση τις κοινές μας αξίες και αρχές. Οι συμπρόεδροι σκοπεύουν να συναντηθούν ξανά στα μέσα του 2023 στην Ευρώπη για να επανεξετάσουν την κοινή μας εργασία και να συζητήσουν νέους τρόπους επέκτασης της εταιρικής μας σχέσης.

Πηγή: ΕΕ

Δημοσιεύτηκε στο pelazkarabo.blogspot.com -επιτρέπεται η αναδημοσίευση με αναφορά της προέλευσης