Δυό φίλοι ψυχίατροι ο Αρης Λιάκος και ο Γιάννης Χατζηαντωνίου που θα γίνονταν ζωγράφοι αν τους το επέτρεπαν οι γονείς τους, ανταλλάσσουν στην ωριμότητά τους, στοχασμούς και εμπειρίες μέσα από τους πίνακές τους.

Στην έκθεσή τους που εγκαινιάζεται στις 4 Απριλίου 7 μ.μ.  στο Ιδρυμα Κακογιάννη (Πειραιώς 206, Ταύρος)με τον τίτλο «Διαθέσεις»  ανιχνεύουν  διαδρομές κάτω από την επιφάνεια.

Αυτό που επιδιώκουν μέσα από την κοινή έκθεσή τους τόσο ο  Άρης Λιάκος, καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όσο και ο Γιάννης Χατζηαντωνίου, Νευρολόγος-Ψυχίατρος  και επί χρόνια διευθυντής του Ψυχογηριατρικού τμήματος («Μποδοσάκειο») στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) είναι  ο εικαστικός και ουσιαστικός διάλογος δύο ανθρώπων που η αγάπη για την επιστήμη τους συμπορεύτηκε με αυτήν για την τέχνη τους τόσο απαρέγκλιτα ώστε το ένα στοιχείο να επηρεάζει το άλλο, σε μία διαρκώς αμφίδρομη σχέση.

Η απαραίτητη ενδοσκόπηση που επιβάλλει η Ψυχιατρική, η κατανόηση και η έρευνα πέρα από το οφθαλμοφανές, η άσκηση στην παρατήρηση και της παραμικρής «απόχρωσης» ήταν χρήσιμα «εργαλεία» και για το ταξίδι τους στον κόσμο της ζωγραφικής. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 24 Απριλίου 2017.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει κάνει η γνωστή Κύπρια εικαστικός Γιούλα Χατζηγεωργίου.