Πήραν αμπάριζα και βγήκαν με νέα πρόταση για προανακριτική επιτροπή για την Υγεία στην κυβέρνηση.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. κατέθεσαν την Παρασκευή 31/3 πρόταση για τη διενέργεια έρευνας για τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στον χώρο της υγείας, κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ του 1997 και του 2014.

Ο πρωθυπουργός το είχε πει και μάλιστα έδωσε ραντεβού στην αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα υπονόησε πως δεν θα είστε και τόσο χαλαροί όσο με την περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που υπογράφουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με πρώτο τον πρωθυπουργό, τονίζει ότι «σύμφωνα με πληθώρα καταγγελιών, δημοσιευμάτων αλλά και πορισμάτων ελέγχου από αρμόδια  κρατικά όργανα,  η κακοδιαχείριση των δημόσιων νοσοκομείων  και των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας φορέων,  η ανορθολογική  ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών και η συναλλαγή  πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα των προμηθειών και του φαρμάκου,  οδήγησε σε κατασπατάληση και ιδιοποίηση δημόσιων πόρων, οι οποίοι αντί να επενδυθούν στο Σύστημα Υγείας και στην αναβαθμισμένη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών, τροφοδότησαν ένα ολόκληρο σύστημα παραοικονομίας και διάχυτης ανομικής συμπεριφοράς».

Στην κορυφή της λίστας ελέγχου θα βρίσκεται το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο. του φορέα που για πρώτη φορά από τη σύστασή του ελέγχθηκε από τη ΓΔΔΕ του Υπουργείου Οικονομικών το έτος 2016, σαφώς προκύπτει διαχρονική διαφθορά και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.

Στο μικροσκόπιο θα μπει η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, η διαχείριση των νοσοκομείων επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

Άπλετο φως θα πέσει και στο πολύπαθο Νοσηλευτικό Ίδρυμα  ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και την διοίκηση Ανδρέα Μαρτίνη που αποτέλεσε από το 2000 το «μοντέλο» κακοδιαχείρισης και διαφθοράς.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας Ανδρέας Ξανθός μαζί με τον Παύλο Πολάκη επιμένουν πως θα έρθουν και άλλα μαργαριτάρια που θα προκαλέσουν πάταγο.