O Τσάβι Πασκουάλ θα κληθεί να αντιμετωπίσει την… αγαπημένη του Μπαρτσελόνα μέσα στο «σπίτι» της. Μέσα στο… «σπίτι» του. Μέσa στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Εκείνο πάντως που καλείται να διαχειριστεί ο Καταλανός τεχνικός είναι την ψυχολογία μετά τη νίκη στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού.

Παράλληλα, μπορεί οι «μπλαουγκράνα» να μην είναι έτοιμοι αγωνιστικά, αλλά είναι πληγωμένοι από την περσινή χρονιά και θέλουν να αποδείξουν ότι όλο αυτό ήταν μια κακή παρένθεση.

Βέβαια, το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο, αφού αποτελεί το πρώτο αθλητικό γεγονός που διεξάγεται στην πόλη μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας.

Απόψε, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ναι μεν μιλάμε για μια… πρεμιέρα (και τις περισσότερες φορές σε τέτοιους αγώνες σε αυτό το επίπεδο δε ξέρεις τι να περιμένεις), αλλά από την άλλη μιλάμε και για έναν τελείως διαφορετικό Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό του Τσάβι Πασκουάλ. Έναν Παναθηναϊκό πρωταθλητή που ετοιμάζεται να κοντραριστεί με την ανανεωμένη Μπαρτσελόνα του Σίτο Αλόνσο με τη μεγάλη φόρα από το διπλό στο ΣΕΦ.