Αιχμές προς τη ΝΔ για την υπόθεση των Paradise Papers και την πεποίθηση του πως το νερό έχει μπει στο αυλάκι για την επανεκκίνηση της χώρας προς την μεταμνημονιακή εποχή εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του κόμμμτος.

«Είναι θλιβερό πόσο μεγάλη είναι η συμμετοχή μιας εγχώριας ελίτ σε αυτό το πάρτι. Και ακόμη πιο εξοργιστικό όταν στους καταλόγους φιγουράρουν ονόματα που ρίχνουν βαριά σκιά σε πολιτικά πρόσωπα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απεθυνόμενος μάλιστα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε:

«Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής».

Οπως είπε η κυβέρνηση θα περιμένει εξηγήσεις και προειδοποίησε ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές «θα βρούμε την άκρη για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματά τους στους παραδείσους».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το θέμα που προκύπτει για την ΝΔ μπορεί να μην είναι «ποινικά κολάσιμο», ωστόσο έκανε λόγο για «κυνισμό» και «ηθική της ανηθικότητας». «Περιμένουμε εξηγήσεις, μαζί με τον ελληνικό λαό και θα τις έχουμε», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «τοξική την Νέα Δημοκρατία» και την επέκρινε που ζητά επί πίνακι την κεφαλή Τόσκα παρά τις πρωτοφανείς επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. Υποστήριξε ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετα μέτρα, και ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς πέτυχε αλλά αποποιήθηκε τον όρο «Αριστερό success story».

Υπογράμμισε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί και φέτος και μάλιστα θα είναι μεγαλύτερο από πέρσι.

Μαρία Σπυράκη: Δεν είστε ο Ρομπέν των φτωχών αλλά ο μετρ των φόρων 

«Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας γίνεται και πρωθυπουργός της λάσπης και της συκοφαντίας» απάντησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί να υποδυθεί και πάλι τον «Ρομπέν των φτωχών»» και η κ. Μητσοτάκη δν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ παράνομα

Οπως τόνισε ο Τσίπρας «προκαλεί ξανά τη νοημοσύνη των πολιτών με τις νέες υποσχέσεις του για πάταξη της φοροδιαφυγής όταν οι Υπουργοί του ομολογούν ότι η Κυβέρνηση διέλυσε συνειδητά τη μεσαία τάξη και έκανε τους φτωχούς φτωχότερους».

Κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει:

– Όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο με μεσάζοντα “μαϊμού” για την πώληση εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

– Όταν μέτοχος στην “Αυγή” είναι off shore εταιρεία.

– Όταν κορυφαίος Υπουργός του ο κ. Νίκος Παππάς συνεργάζεται με ειδικούς στις off shore όπως ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου.

Γιατί διατηρούν κορυφαίοι Υπουργοί τα λεφτά τους εκτός Ελλάδος με συμμετοχές στην Blackrock, την JP Morgan και άλλους χρηματοοικονομικούς κολοσσούς;».