Ως fake news και προσπάθεια στοχοποίησης της  αντιμετωπίζει η Λίνα Μενδώνη  την  καταγγελία από την πλευρά  του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ότι σκοπεύει να αναρτήσει  πινακίδα  στην Ακρόπολη με το όνομά της για τα πρόσφατα έργα. 

Το γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ έδωσε στη δημοσιότητα  το κείμενο της επιγραφής που θα αναρτηθεί όπου αναφέρεται ο χορηγός, δηλαδή το Ιδρυμα Ωνάση για την χρηματοδότηση του νέου φωτισμού της Ακρόπολης,  την κατασκευή του ασανσέρ για  τα ΑΜΕΑ. 

Το ζήτημα προκλήθηκε από ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων  που αναφερόταν στη νομιμότητα ή μη, της Σύμβασης Χορηγίας του Ιδρύματος Ωνάση που συνυπογράφεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείου Οικονομικών και η ιδιωτική εταιρεία ΑΡΙΟΝΑ.

Και συγκεκριμένα αναφέρεται σε έναν όρο (στο άρθρο 9)  της Σύμβασης Χορηγίας: «την ανάρτηση τριών μαρμάρινων επιγραφών με την αναγραφή «Ο Ανελκυστήρας Πλαγιάς και ο Φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη». Οι τρεις επιγραφές σύμφωνα με τον ΣΕΑ θα έμπαιναν «εντός του αρχαιολογικού χώρου: στα Προπύλαια των Αθηνών (πύλη Beulé) στο σημείο έδρασης του ανελκυστήρα (Περίπατος) και στο σημείο απόληξης του ανελκυστήρα (περιβάλλων χώρος του Ερεχθείου)». !

Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν αρνείται ότι θα αναρτηθούν μαρμάρινες πινακίδες, αλλά υποστηρίζει ότι «Καμία  δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως» και δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα  αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών και δεν αναφέρονται στο όνομα της υπουργού. Κάτι τέτοιο θα ήταν πράγματι ύβρις και δεν έχει συμβεί ποτέ από την εποχή του Περικλή μέχρι σήμερα.  

Υπάρχουν βέβαια κάποιες πινακίδες στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης (εκτός της περίφραξης) που αναφέρονται στα συγχρηματοδοτούμενα προγραμμάτα  της Ε.Ε., στην Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά και την UNESCO όπως επίσης στην  Αθήνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1985 που βρίσκεται στη δυτική όψη της πύλης Beulé και μια  τιμητική πινακίδας της Ισπανίας στην ανατολική όψη της πύλης Beulé.

Στη λιτή ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ σημειώνεται:

«Η στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Οσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις.  Τώρα ΟΧΙ.»