Η Γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, και συγκεκριμένα το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών και το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια των Πληροφοριών (BSI) διοργανώνουν διαδικτυακό συνέδριο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο Βερολίνο σήμερα, 9 Νοεμβρίου 2020.

Συμμετέχουν φορείς λήψης αποφάσεων και εμπειρογνώμονες από τους αρμόδιους οργανισμούς όλων των κρατών μελών της ΕΕ και από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ που είναι αρμόδια για θέματα κυβερνοασφάλειας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ENISA, Εuropol).

Σκοπός αυτής της διήμερης διάσκεψης είναι να αποτελέσει ένα φόρουμ συζήτησης για την τρέχουσα κατάσταση και τη μελλοντική ανάπτυξη της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο εντός της ΕΕ, προκειμένου να προκύψουν νέες ιδέες και ιδέες για κοινές πρωτοβουλίες της ΕΕ.

Καθώς η ψηφιοποίηση εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και καλύπτει όλους τους τομείς δράσης, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί προτεραιότητα για τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να διαφυλάξουν τους χρήστες από αθέμιτες παρεμβάσεις και καταστρεπτικά φαινόμενα