Της Λένας Παγώνη

 

 – Γιατί οι φεμινίστριες θεωρούν τους άντρες εχθρούς; Εμείς τους αγαπάμε τους άντρες…     Εσείς τι  λέτε; Ρώτησα την Jude Kelly Διευθύνουσα Σύμβουλο και ιδρύτρια του WOW  Foundation WOW – Women of the World.

  • Κοιτάξτε απέναντι ο κύριος με τα άσπρα μαλλιά είναι ο άντρας μου. Έχω άντρα και δεν τον θεωρώ εχθρό είπε γελώντας.
  • Χαίρομαι της είπα.
  • Ας πάμε σε ένα άλλο θέμα που σηκώνει συζήτηση. Το κίνημα «Mee Too».  Εάν εξαιρέσουμε τον βιασμό γυναίκας που είναι βάρβαρη και αξιόποινη πράξη , πιστεύω ότι οι κοπελίτσες που ακολουθούν τον διευθυντή τους ή όποιο εργοδότη τους στο ερωτικό διαμέρισμά του και μετά τον καταγγέλλουν έχουν ευθύνη γι ΄αυτή την επιλογή τους. Δεν τους δικαιολογεί η επιθυμία τους να κάνουν καριέρα ή απλώς να επιβιώσουν.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί της με θέα τη θάλασσα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).  Εκεί όπου πραγματοποιήθηκε το το πρώτο φεστιβάλ WOW – Women of the World στην Ελλάδα , τη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο αφιερωμένη σε γυναίκες.

Αυτό το Φεστιβάλ που έγινε σε συνεργασία με το British Council και με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, σκοπό είχε να ενδυναμώσει τις γυναίκες.

Διακεκριμένες ομιλήτριες απ όλο τον κόσμο θέλησαν να ενδυναμώσουν τις γυναίκες για να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Έγιναν συναυλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις κ.α.

Να μην Ψιθυρίζουμε να μην Κρυβόμαστε να μην Ντρεπόμαστε. Να μιλάμε ανοιχτά: για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, για τα σώματά μας και τα δικαιώματά τους στη χαρά και την υγεία. Σε κάθε ηλικία.

Πολύ ενδιαφέρουσες κουβέντες με τις οποίες άλλοτε συμφωνούμε και άλλοτε όχι ακούστηκαν στο Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που εκτός από ομορφιά μας προσφέρει πολύ συχνά ιδέες, προβληματισμούς, δημιουργία και ποιότητα.