Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο Εθνική παραδόθηκε αμαχητί με 93-61 στη Σερβία, που της έδειξε πως πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο για να διεκδικήσει μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ.

 

Η Εθνική στο ματς με τη Σερβία έμοιαζε ανίκανη όχι μόνο να νικήσει, αλλά να κοντράρει τους αντιπάλους της. Δεν μπήκε καν στη διαδικασία να τους κυνηγήσει. Λες και δεν την ένοιαζε τίποτα ήταν.

Σαν να αρρώστησε μέσα σε μια μέρα ήταν η Εθνική. Σαν να την επηρέασε κάτι τόσο πολύ, που οι διεθνείς δεν είχαν την παραμικρή διάθεση να παίξουν μπάσκετ. Δεν λέει κανείς ότι το παιχνίδια με Ρουμανία και Μεγάλη Βρετανία ήταν ενδεικτικά. Ομως στο ματς με το Μαυροβούνιο η ελληνική ομάδα είχε αν μη τι άλλο διάθεση. Με τη Σερβία τι ακριβώς έγινε και δεν το πάλεψε καν; Παρουσιάζοντας πολύ ανησυχητική εικόνα, με τεράστια προβλήματα στην άμυνα σε συνδυασμό με δυσλειτουργία και αστοχία στην επίθεση, η ελληνική ομάδα γνώρισε τη συντριβή με 93-61 στη «Χάλα Πιονίρ». Πλέον η  «επίσημη αγαπημένη»,  πρέπει να βελτιωθεί πολύ στις λιγότερες από τρεις εβδομάδες που απομένουν για το Ευρωμπάσκετ, αν θέλει να πετύχει.

Η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +38 για τους γηπεδούχους (93-55) απέναντι σε μια Εθνική που είχε 15 λάθη (με μόλις 12 ασίστ), 8/30 τρίποντα και 19/54 σουτ.

Εκτός δωδεκάδας για την Εθνική ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο), ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Γιώργος Μπόγρης. Για τη Σερβία δεν αγωνίστηκαν ο ανέτοιμος Τεόντοσιτς και οι τραυματίες Ραντούλιτσα, Σιμόνοβιτς και Νέντοβιτς.

Επόμενα τεστ για την Εθνική στο Λονδίνο την Παρασκευή (προπονητικού χαρακτήρα, χωρίς κόσμο) και το Σάββατο απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία.