Αναταραχή επικρατεί στο ΤΕΙ της Αθήνας με αφορμή τις μετεγγραφές, όπου η διοίκηση, εφαρμόζοντας το νόμο, αποφάσισε να μην εγγράψει φοιτητές παρόλο που δικαιώθηκαν στις ενστάσεις τους, θεωρώντας ότι οι μετεγγραφές δεν μπορούν να ξεπερνούν το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων ανά τμήμα.

Συγκεκριμένα πέντε τμήματα (Μηχανικών, Πληροφορικής, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τεχνολογίας Τροφίμων) σε ξεχωριστές συνελεύσεις αποφάσισαν όπως  ότι δεν είναι εφικτό να πραγματοποιήσουν υπεράριθμες εγγραφές φοιτητών, δηλαδή πέραν του 15% επί του συνολικού αριθμού εισακτέων ανά τμήμα όπως ορίζει ο νόμος.

Σε έκτακτη συνέλευση του ΤΕΙ επίσης αποφασίστηκε να γίνει από το ίδρυμα και τα τμήματά του διοικητική προσφυγή κατά του πίνακα των μετεγγραφόμενων κατόπιν ένστασης.

Σήμερα σπουδαστές, γονείς και εκπαιδευτικοί πήγαν στο ΤΕΙ και προσπάθησαν να συναντηθούν με τον πρόεδρο Μιχάλη Μπρατάκο, για να δοθεί κάποια λύση. Με τα πολλά τα κατάφεραν. Στον έντονο διάλογο που ακολούθησε ο κ. Μπρατάκος  έριξε το μπαλάκι στο υπουργείο Παιδείας: «Το υπουργείο πρέπει να βγάλει νομοθετική πράξη. Όσες  μεταγγραφές έγιναν δεκτές με ενστάσεις θεωρήθηκαν από τα τμήματά μας παράνομες».

Οι γονείς και οι σπουδαστές ζήτησαν να παραιτηθεί το διοικητικό συμβούλιο αν δεν μπορεί να διευθετήσει το πρόβλημα.

Ο κ. Μπρατάκος επιμένει επίσης ότι οι υποδομές δεν επαρκούν, το προσωπικό λιγοστεύει με το χρόνο, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς έρχονται με πολύ χαμηλές βαθμολογίες της τάξης των 5.000 ή 6.000 μορίων, όταν η βάση στα περισσότερα τμήματα  είναι 14.000 μόρια.