Οι Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής 2017 με θέμα «Ανθρώπινα και θεία Πάθη» είναι ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκαν ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος και ο Γιώργος Κουμεντάκης το οποίο θα παρουσιάζεται από αύριο  μέχρι την Κυριακή των Βαΐων στη Λυρική Σκηνή στο Φάληρο.

Οι παραστάσεις που θα ξεκινούν στις 8:30 το βράδυ για να προλαβαίνουν οι ενδιαφερόμενοι να φτάσουν ως εκεί  έχουν ως εξής:

-«Παραφράσεις ιερών κειμένων».  Τέσσερις σύγχρονοι Ελληνες συγγραφείς,  παραφράζουν κείμενα των Ευαγγελιστών, τα οποία θα ερμηνεύει η ηθοποιός  Ράνια Οικονομίδου και ο συνθέτης – αυτοσχεδιαστής Αντώνης Ανισέγκος. Τα κείμενα είναι των: Ευγένιου Αρανίτση, Γιώργου Κοροπούλη, Έρσης Σωτηροπούλου και  Γιάννη Μακριδάκη (4 & 5 Απριλίου).

-Ο Κυανοπώγωνας στη Via Crucis. Ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου ανασυνθέτει το υλικό των Μπαρτοκ και Λιστ για ένα απρόσμενο συνδυασμό οργάνων: πιάνο, πριόνι, σφυρί (6 Απριλίου).

-H Μικρή επίσημη λειτουργία του Ροσσίνι. Παρουσιάζεται στην αυθεντική της μορφή σε μουσική διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπουλου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων μονωδών και της Χορωδίας της ΕΡΤ (7 και 9 Απριλίου).

-Η συναυλία της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας θα δοθεί δωρεάν με όσους εξασφαλίσουν μία ώρα πριν την έναρξη δελτία προτεραιότητας από το Ταμείο της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Πρόκειται για το  πρώτο Φεστιβάλ της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ με θέμα “Ανθρώπινα και Θεία Πάθη”, που έχει ήδη παρουσιάσει στο κοινό με μεγάλη επιτυχία, από τις 23 Μαρτίου που ξεκίνησε, τις παραγωγές Communio, Caravaggio – ζώσες εικόνες, Δια Χριστόν Σαλοί – μια σταντ απ λειτουργία και Έρωτας, έρημος τόπος – δύο κύκλοι τραγουδιών για την Μαρία Φαραντούρη.