Ανακλήθηκε το σχέδιο εκχώρησης του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού.

Την αρχική απόφασή της η κ. Κονιόρδου προσπάθησε να την περάσει σε διάταξη του νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (άρθρο 19, παρ. 15).

Για αναδίπλωση των ηγεσιών του ΥΠΠΟΑ και του ΥΠΕΘ κάνει λόγο ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων που ανέδειξε το ζήτημα. Το επόμενο θέμα είναι η εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου η  οποία πρέπει  να εξασφαλιστεί τάχιστα, σοβαρά και θεσμικά από την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ. Επίσης πρέπει να στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό και να εξασφαλιστεί  η επαρκής φύλαξη του χώρου στέγασης της Συλλογής Λαϊκών  Μουσικών Οργάνων που δώρισε ο Φοίβος Ανωγειανάκης στο κράτος.

Κι επειδή υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του Μουσείου, ο ΣΕΑ θεωρεί ότι μπορούν «να αντιμετωπιστούν με την υποστήριξη και τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων φορέων, για να συνεχίσει να επιτελείται η προστασία και προβολή της μουσικής μας παράδοσης στο πλαίσιο του ΥΠΠΟΑ, ως αναπόσπαστο στοιχείο της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς».