Με αφορμή την ‘’βουλευτική’’ κληρονομιά Τραγάκη στο γιο του, αποτυπώνεται ευδιάκριτα το παζλ της βαρονίας και η ύπαρξη φέουδων στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η άμεση αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη έσβησε την σπίθα αλλά όχι τη φωτιά που καπνίζει από τα παραδοσιακά τζάκια. Το μότο του αρχηγού είναι «πεθαίνει το παλιό και γεννιέται το νέο», εκφράζεται με το Μητρώο Στελεχών για να συμπληρωθεί  η εκλογική λίστα.

Η μάχη της κατάληψης ενός εδράνου στη Βουλή έχει φουντώσει σε όλη την Ελλάδα και πληροφορίες αναφέρουν πως η περίπτωση Τραγάκη είναι μια απλή θρυαλλίδα.Η οικογενειοκρατία ζει και βασιλεύει και νυν βουλευτές παλεύουν να κρατήσουν τα κεκτημένα. Πολιτικά «φαντάσματα» του παρελθόντος ξυπνούν και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία να βγουν στο προσκήνιο.

Βαρόνοι και Βαρονέτοι

Στην πρώτη κατηγορία  ενδεικτικά οι κ.κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Χρήστος Δήμας, Σίμος Κεδίκογλου και στην δεύτερη έχουμε τη σφαγή στο Πειραιά.Ο υιός Τραγάκης δημιουργεί καραμπόλες και στην Α’ Πειραιά.

Στις τελευταίες εκλογές είχε δυο έδρες η ΝΔ στο μεγάλο λιμάνι, δύο βουλευτές  τον Γιάννη Τραγάκη  στη Β’ και τον Κώστα Κατσαφάδο στη Α’ Πειραιά.

Με βάση τη λίστα του Σεπτεμβρίου του 2015, στην πρώτη περιφέρεια είχαν κατέβει οι .κ. Κατσαφάδος- Αρβανιτόπουλος-Δούνια-Ρούσσου.

Από τους τέσσερεις προαναφερθέντες η κ. Νόνη Δούνια αποτελεί παρελθόν ενώ ακούγονται τα ονόματα του  τ. δημοτικού συμβούλου Γιάννη Βουτσινά,  του μηχανικού Νικόλαου Τσονάκα και του Χριστ.Μπουτσικάκη..

Η πρόθεση ανανέωσης και επιλογής υποψηφίων από την αγορά και όχι από τα γραφεία που φαίνεται να κερδίζει την Πειραιώς, κλείνει την πόρτα σε αρκετούς που δεν το περιμένουν.

Ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μελάς αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση με άρωμα οικογενειοκρατίας αφού ο πατέρας του, Παναγιώτης Μελάς του πρόσφερε την αντιδημαρχία, Να σημειωθεί [ως  υπάρχει η αποχώρηση του  από το κόμμα και η προσχώρηση του στους ΑΝΕΛ.

Το προφίλ μιας σοβαρής, μαχητικής υποψηφιότητας με σταθερή επαγγελματική δραστηριότητα στο Πειραιά, στο χώρο της δικηγορίας αποτελεί η  πρώτη ξαδέλφη του, Ζωή Ρούσσου.Πρώην δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Μιχαλολιάκου που δεν δίστασε να κοντραριστεί μαζί του για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Δύο ξένοι» στην ίδια πόλη με το πλεονέκτημα διείσδυσης και σε άλλους πολιτικούς χώρους να δίνει αέρα εκλογής στην κ. Ρούσσου.

Επίσης ακούγεται και το όνομα της πρωταθλήτριες πόλο και τέως Βουλευτού Α Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου. Η Σταυρούλα Αντωνάκου θα μπορούσε να καλύψει την «κενή θέση» ως προσωπικότητα από το χώρο του αθλητισμού!