Λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη των προέδρων της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να μεταθέσει στο ΕΣΡ άμεσα τις αρμοδιότητες για τις άδειες.

«Σήμερα φέρνουμε στη Βουλή τη διάταξη για την αναστολή του άρθρου 2Α, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή από το ΕΣΡ, που δεν υπήρχε τότε, στον υπουργό Επικρατείας. Θα προχωρήσουμε στη συνολική αλλαγή του νόμου 4339/15, για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μόλις δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του ΣτΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

 

«Αυτή τη στιγμή παρανομούμε όλοι μαζί, γιατί δεν έχει παραταθεί και το καθεστώς της προσωρινής άδειας, με απόφαση του ΣτΕ από το 2010», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς και κάλεσε τη Ν.Δ., εν όψει της σημερινής συνεδρίασης, να διευκρινίσει ποιες διατάξεις του νόμου θέλει να καταργηθούν.

 

Επμένει στην υποψηφιότητά του ο Πολύδωρας

Συντηρείται το πολεμικό κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ. από τη δήλωση του Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του για το ΕΣΡ.

 

Ν.Δ: Κατάργηση του νόμου Παππά και μετά εκλογές

Την ίδια στιγμή, η Ν.Δ., επιχειρώντας να δείξει πως δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ούτε βήμα πίσω στο θέμα του νόμου Παππά, κατέθεσε δική της ξεχωριστή πρόταση νόμου για την τακτοποίηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, με την οποία ζητεί, μεταξύ άλλων, το οριστικό «ξήλωμα» του νόμου 4339/2015, επιμένοντας πως κινείται εκτός συνταγματικής νομιμότητας.

 

Ν. Παππάς: Πιστή στους καναλάρχες η Ν.Δ.

«Κροκοδείλια τα δάκρυα της Ν.Δ. για τους εργαζόμενους. Ειλικρινή τα δάκρυά της για τους καναλάρχες», σχολίασε από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς την πρόταση νόμου της Ν.Δ. για την αδειοδότηση των καναλιών.

 

Ο κ. Παππάς σημείωσε σε απάντησή του για την πρόταση νόμου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «οι μοναδικές επί τις ουσίας διαφοροποιήσεις που φέρνει η πρόταση νόμου της Ν.Δ. για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, σε σχέση με τον ισχύοντα νόμο, είναι:

1. Καταργεί το κατώτατο όριο εργαζομένων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει στους 400 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους ανά κανάλι.
2. Καταργεί τον διαγωνισμό και τον αντικαθιστά από «αδειοδοτική διαδικασία», η οποία ελαχιστοποιεί το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο».

 

Επιπλέον, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Κατά τα άλλα, η πρόταση νόμου της Ν.Δ. επαναλαμβάνει, προς το χαλαρότερο, τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος 4339/15, στα άρθρα 1-15. Σε αυτά ακριβώς τα άρθρα τα οποία η Ν.Δ. θέλει να καταργήσει. Σε αυτόν ακριβώς το νόμο, ο οποίος -στις βασικές του διατάξεις- υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία σημαντικά ευρύτερη της κυβερνητικής».