Μια παγωμένη μπίρα είναι το φετίχ του καλοκαιριού. Συνήθως οι περισσότεροι δεν αρκούνται μόνο σε ένα… ποτηράκι και με το επιχείρημα της δίψας καταναλώνουν περισσότερα ποτήρια παγωμένης μπίρας.

Πλέον οι επιστήμονες απεφάνθησαν ότι, όταν καταναλώνεται με μέτρο, η μπίρα έχει σημαντικά οφέλη στην υγεία.

 

Η γεύση της και μόνο αρκεί για να πυροδοτήσει στον εγκέφαλο το αίσθημα της απόλαυσης

Σύμφωνα με τους ερευνητές της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, με επικεφαλής τον καθηγητή Νευρολογίας Ντέιβιντ Κάρεκεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροψυχοφαρμακολογίας, αρκούν μόλις 15 ml μπίρας για να αυξηθεί αισθητά το επίπεδο της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, μιας ορμόνης που προκαλεί ευφορία και δίνει το αίσθημα της χαλάρωσης.

 

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος

Έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου έδειξε πως η μέτρια κατανάλωση μπίρας μειώνει και τα ποσοστά εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.

 

Ελαττώνει τις πέτρες στους νεφρούς

Φινλανδική έρευνα απέδειξε ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπίρας βοηθά στη σωστή λειτουργία των νεφρών και στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

 

Δυναμώνει τα κόκαλα

Η μπίρα περιέχει πυρίτιο, το οποίο συνδέεται άμεσα με την υγεία των οστών, καθώς ενισχύει την πυκνότητα των οστών και τη σκελετική δύναμη.

 

Τips

Για να μη φουσκώνετε, οι ειδικοί συστήνουν να πίνετε μπίρα από το ποτήρι και όχι απευθείας από το μπουκάλι ή το κουτάκι, έτσι ώστε να δημιουργείται αφρός και να απελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα.

 

Πηγή: healthreport.gr