Η εταιρεία Κρι Κρι,  κατακτά με τα προιόντα της το εξωτερικό. Στον διεθνή διαγωνισμό International Cheese Awards 2015, που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία, κατέκτησε το πρώτο βραβείο ,γεγονός που αποτελεί την επιβράβευση των προσπαθειών μιας σερραϊκής οικογένειας .

 

Το 1954 ο Γιώργος Τσινάβος άνοιξε στις Σέρρες ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που παρασκεύαζε και πουλούσε παγωτό κασσάτο από πρόβειο γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.Στη Βόρεια Ελλάδα, στο μέσο της εύφορης κοιλάδας του Στρυμόνα και μόλις 3 χλμ από την πόλη, βρίσκονται τώρα οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Κρι Κρι, οι οποίες απαρτίζονται από 2 διαφορετικά εργοστάσια, το εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών και το εργοστάσιο παγωτών, εξοπλισμένα με τον πιο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της εταιρίας με την αλυσίδα super market Waitrose και την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού με ιδιωτική ετικέτα , η Κρι Κρι βραβεύθηκε στην κατηγορία ‘YOGHURT NATURAL’ ως το καλύτερο στραγγιστό γιαούρτι 10%. Η νέα αυτή διάκριση, αποδεικνύει στην πράξη την επιτυχημένη και διαρκώς ανοδική πορεία της Κρι Κρι σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

 

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι, Παναγιώτης Τσινάβος, δήλωσε σχετικά: «Η στρατηγική συνεργασία με τη Waitrose, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή μια ιδιαιτέρως σημαντική αναπτυξιακή ευκαιρία, για την προώθηση του αυθεντικού ελληνικού γιαουρτιού, σε μια από τις πλέον ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που οι προσπάθειές μας επιβραβεύθηκαν για ακόμα μια φορά. Η βράβευση αυτή αποτελεί για εμάς κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πάθος να προσφέρουμε, σε Ελλάδα και εξωτερικό, αγνά και αυθεντικά προϊόντα από μία αμιγώς ελληνική εταιρία που εξάγει διεθνώς την παράδοση με επιτυχία».

Σήμερα εξάγουμε σχεδόν όλα τα προϊόντα μας σε 20 χώρες στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Τα προϊόντα μας έχουν τοποθετηθεί σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες διεθνείς αλυσίδες SM, καθώς σε κάθε αγορά στόχος μας είναι η μαζική αγορά εκτός από την ελληνική κοινότητα στο εξωτερικό.

Το ελληνικό γιαούρτι αποτελεί ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα τρόφιμα, με τεράστια δυναμική στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Οι καταναλωτές πλέον αρχίζουν να ανακαλύπτουν το ελληνικό γιαούρτι και να το εισάγουν ως μέρος της καθημερινής τους διατροφής.

 

Επιπλέον, η Κρι Κρι ολοκλήρωσε, για ακόμα μια χρονιά, με μεγάλη επιτυχία την παρουσία της στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Anuga, η οποία διεξήχθη στη Γερμανία, το διάστημα 10-14 Οκτωβρίου. Το περίπτερο της εταιρίας συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον πλήθους επαγγελματιών του χώρου και κέρδισε τις εντυπώσεις όλων. Πιστή στην υλοποίηση των στρατηγικών της στόχων για επέκταση των εξαγωγών, η Κρι Κρι μέσω της παρουσίας της στη Διεθνή Έκθεση Anuga, στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προώθηση των εξαγωγών με την ταυτόχρονη επιδίωξη προσέλκυσης νέων συνεργατών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.