Νέα κόντρα για τα «νύχια» της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου με αφορμή τη συζήτηση επί της άρσης ή μη ασυλίας της κατόπιν μήνυσης από πολίτη για πρόκληση σωματικής βλάβης από ξυλοδαρμό.

Χαμός έγινε στην αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας, όταν ο Νίκος Παρασκευόπουλος φέρεται να εισηγήθηκε την αναστολή της σχετικής ψηφοφορίας επικαλούμενος ότι πρέπει να εξεταστεί εάν ο καταγγέλλων πολίτης που δηλώνει «δαρμένος» είχε πολιτικά κίνητρα, παρότι την περίοδο που έλαβε χώρα το περιστατικό η κ. Αυλωνίτου δεν είχε εκλεγεί βουλευτής.

 

Η πρόταση αυτή έσκασε σαν «βόμβα» στην Επιτροπή, με αποτέλεσμα  την έντονη αντίδραση των βουλευτών κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι κατήγγειλαν τους βουλευτές της πλειοψηφίας για προσπάθεια κάλυψης της συναδέλφου τους σχετικά με αδίκημα που δεν έχει σχέση με την πολιτική της δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα, έπειτα από δύο ώρες αντιπαράθεσης: η συνεδρίαση δεν έβγαλε αποτέλεσμα.

 

Τι έγινε στο ΟΑΚΑ 

Το περιστατικό για το οποίο είχε αποσταλεί σχετική δικογραφία στη Βουλή, έλαβε χώρα το 2012 στο Ερευνητικό Κέντρο του ΟΑΚΑ και σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας τότε είχαν εκτυλιχθεί σκηνές απείρου κάλλους κατά τη διάρκεια του άγριου καβγά μεταξύ της Ελένης Αυλωνίτου και του διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου του ΟΑΚΑ, με τον πρώτο να διακομίζεται σε νοσοκομείο, την κ. Αυλωνίτου να μεταφέρεται στο Αυτόφωρο και τους δυο τους να αλληλομηνύονται.

 

Αιτία για να ανάψουν τα αίματα υποστηρίζεται ότι αποτέλεσε τότε ο έλεγχος που προσπάθησε να κάνει ο καταγγέλλων στο γραφείο της κ. Αυλωνίτου, ενώ οι δυο τους φέρονταν να βρίσκονται ήδη σε «σύγκρουση». Η αντιπαράθεσή τους την επίμαχη μέρα ξεπέρασε κάθε όριο, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια και σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα η κ. Αυλωνίτου να χειροδικήσει εναντίον του και όπως ο ίδιος υποστήριξε να τον γδάρει με τα νύχια της, ενώ σπρώχνοντάς τον κατά τα λεγόμενά του έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι.

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τα μέλη της να μην αρθεί η ασυλία της υποστηρίζοντας ότι η δίωξή της ενείχε πολιτικά κίνητρα. Η αντιπολίτευση δεν συμμερίστηκε αυτή την άποψη, ενώ όταν η ίδια αποκάλυψε ότι έχει και η ίδια μηνύσει το συγκεκριμένο επιστήμονα και η υπόθεση εκδικάζεται αύριο, η αντιπολίτευση ξεσηκώθηκε τονίζοντας ότι και μόνο για λόγους ισονομίας θα πρέπει να αρθεί η ασυλία της κ. Αυλωνίτου.

 

Τελικά η ψηφοφορία ξεκίνησε με τον ίδιο τον πρόεδρο της Επιτροπής μάλιστα, Τάσο Κουράκη, και έναν ακόμα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν υπέρ της άρσης ασυλίας της κ. Αυλωνίτου. Εκεί παρενέβη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ζητώντας να εξεταστεί αν μπορεί η Επιτροπή να προστατεύει κάποιους συναδέλφους οι οποίοι αν και δεν είχαν τη βουλευτική ιδιότητα διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα.

 

Ο κ. Κουράκης συμφώνησε με την πρόταση κι εκεί ξεκίνησε η «μάχη» και ο καβγάς συμπολίτευσης – αντιπολίτευσης, με τη δεύτερη να κατηγορεί την πλειοψηφία ότι υψώνει ασπίδα προστασίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.