Ακόμα και σήμερα, εν έτει 2016, υπάρχουν πολλές προκαταλήψεις και ταμπού όσον αφορά το σεξ. Η έλλειψη ενημέρωσης και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές προκαταλήψεις και τις λανθασμένες πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, έχουν δημιουργήσει αρκετούς μύθους γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Έτσι, έχουν γεννηθεί και αναπαραχθεί κάποιοι «κανόνες» για το πώς «πρέπει» να είναι το σεξ, κάτι που οδηγεί σε άγχος και παρερμηνείες. Για παράδειγμα, μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2013 στο επιστημονικό περιοδικό «Proceedings of the National Academy of Sciences» έδειξε ότι δεν είναι το μέγεθος του πέους αυτό που μετράει περισσότερο για μια γυναίκα, αλλά είναι ο χαρακτήρας του άντρα εκείνος που κάνει τη διαφορά.

 

Και όχι μόνο για το επίπεδο της σχέσης τους, αλλά και για την ικανοποίηση στο καθαρά σεξουαλικό κομμάτι. Η εμπιστοσύνη, η προσωπικότητα και η έλξη είναι ισχυροί προάγγελοι για τη σεξουαλική ικανοποίηση και τείνουν να μετράνε πολύ περισσότερο στη γυναίκα, από ό,τι το μέγεθος του πέους του άντρα.

 

Αυτό είναι μόνο ένα από τα παραδείγματα για τους μύθους γύρω από το σεξ, που ορίζουν τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε περί αυτού. Δείτε και ξεδιαλύνετε μια για πάντα μερικούς μύθους γύρω από το σεξ, όπως τους αναλύει ένα απίθανο infogrpahic από το ελληνικό Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων.

 

Resizer.ashx