Τρία χρόνια μετά από την προηγούμενη νίκη της στο ”Αlianz arena”, η Ρεάλ πήρε την νίκη  με 2-1 απέναντι στην Μπάγερν κι απέκτησε τεράστιο προβάδισμα ενόψει του δεύτερου επαναληπτικού των προημιτελικών.

Η βασίλισσα μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Μόναχο όμως με ηγέτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε την ανατροπή και επικράτησε της   Μπάγερν (2-1),  και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Η Μπάγερν  χωρίς τον Λεβαντόφσκι -που δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού- είχε θέμα στο επιθετικό κομμάτι  και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με τον Βιδάλ στο 25′ δεν  μπόρεσε να καρπωθεί ολοκληρωτικά το καλό της πρώτο ημίχρονο.

Ειδικά μάλιστα από την στιγμή που οι Βαυαροί δεν εκμεταλλεύτηκαν το πέναλτι-εφεύρεση που τους έδωσε ο Ιταλός ρέφερι Ριτσόλι στο 45’  το οποίο και έστειλε άουτ ο Βιδάλ, η Ρεάλ πήρε μέτρα και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της .

Ο Ρονάλντο με καλοζυγισμένο πλασέ στο 47’ ισοφάρισε και οι Ισπανοί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο η σωστή αποβολή του Χάβι Μαρτίνεθ στο 61’ και η μεταμόρφωση της Ρεάλ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 77’ ο Ρονάλντο υπέγραψε το «διπλό» των Μαδριλένων που είναι ξεκάθαρο φαβορί για τη ρεβάνς, την ερχόμενη Τρίτη (18/4).