Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος.

Η Κριστίν Λαγκάρντ συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση  για τη πρόοδο που έχει κάνει ιδιαίτερα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Επίσης έδωσε τα εύσημα στον ελληνικό λαό και επεσήμανε το κοινό στόχο για γρήγορο κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης.

Σε συνδυασμό με την βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, γεγονός απαραίτητο για την επιστροφή της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε για την ταχύτατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και πρόσθεσε πως «υπήρχαν καθυστερήσεις με υπαιτιότητα των θεσμών».

Τόνισε πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ της και θα παράσχει μια περίοδο ‘καθαρού αέρα’, στη διάρκεια της οποίας όλα τα μέρη μπορούν να επικεντρωθούν στις κρίσιμες συζητήσεις για τις παραμέτρους της ελάφρυνσης του χρέους και να θέσουν τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη και βιώσιμη πρόσβαση στην αγορά».

Κατέληξε με την ευχή «στις σημαντικές συζητήσεις για το χρέος, πιστεύουμε ότι το ΔΝΤ θα παίξει έναν αποφασιστικό ρόλο και προσβλέπουμε στη συνεργασία μαζί του στην κατεύθυνση αυτή».