Πολύ πρωτότυπη η ιδέα του Φεστιβάλ Αθηνών, στο πλαίσιο της δράσης “Άνοιγμα στην Πόλη”, να παρουσιάσει μουσικές δράσεις σε ταβέρνες του Κερατσινίου και Κορυδαλλού.
Με αυτόν τον τρόπο ανοίγεται και σε ένα διαφορετικό κοινό που ενδεχομένως να έχει ταυτίσει τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις με κάτι “δύσκολο” και απαιτητικό που δεν το αφορά.
Προεξάρχουσα στις εκδηλώσεις αυτές που ήδη ξεκίνησαν, είναι η Ανθή Γουρουντή (μουσικός και καθηγήτρια μουσικής με σημαντική δράση στον Πειραιά), επικεφαλής και δημιουργός του 40μελούς πειραϊκου φωνητικού συνόλου Libro Coro, που την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στην ταβένα “Ρούκουνας” για να παρουσιάσει τη ζωή και το έργο ενός ξεχασμένου στις μέρες μας τραγουδιστή σμυρναίικων τραγουδιών (α’ μισό του 20ου αιώνα): του Κώστα Νούρου, κατά κόσμον Κώστα Μασσέλου, η πορεία του οποίου σφράγισε την εξέλιξη του ρεμπέτικου στην χώρα μας.
Ο Νούρος ξεδίπλωσε το ταλέντο του τόσο στη Σμύρνη, όσο και στον Πειραιά -δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η Ανθή Γουρουντή τον τιμά στα παλιά του λημέρια. Την παράσταση “Κώστας Νούρος: ξένος δύο φορές” υπογράφει η σκηνοθέτις Χρύσα Καψούλη, ενώ τον ήρωα ερμηνεύει ο Τσιμάρας Τζανάτος, ένας ηθοποιός με πολύ ιδιαίτερη φυσιογνωμία, ο οποίος έγραψε και τα κείμενα. Όπως σημειώνουν οι δημιουργοί της παράστασης ο Νούρος υπήρξε δύο φορές πρόσφυγας, αποδιωγμένος από παντού…
Την Δευτέρα 19 Ιουνίου θα δοθεί η τελευταία παράσταση στην ταβέρνα “Μπαρμπαδήμος” στον Κορυδαλλό (Αγίου Γεωργίου 76). Απαραίτητο είναι να κάνετε κράτηση στο τηλέφωνο 210 4952000.