Τρεις χιλιάδες πίνακες, σκίτσα του Βαν Γκογκ αλλά και κινούμενες εικόνες θα προβάλλονται από τον προσεχή Νοέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής. Πρόκειται για το Van Gogh Alive – the experience.

Χάρις σε ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας μπορούν να προβάλλονται τα έργα του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου στους τοίχους, στις κολώνες, στις οροφές, στο πάτωμα. Σε χώρο 1.500 τ.μ., 40 και πλέον πολυκάναλοι προβολείς υψηλής ευκρίνειας με ήχο υψηλής πιστότητας, δημιουργούν μία τριασδιάστατη απεικόνιση στις πολλαπλές αυτές επιφάνειες, σε μία αλληλεπιδραστική εμπειρία.

Τα διαχρονικά αριστουργήματα ζωντανεύουν και ο επισκέπτης γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι τους. Αποσυντίθενται και ανασυντίθενται, αποκαλύπτουν την εποχή που εμπνεύστηκαν, το πώς ολοκληρώθηκαν, από που προήλθαν τα ερεθίσματα της κατασκευής τους. Εμπλέκονται με τη ζωή και τα βιώματα του δημιουργού τους, μας συνοδεύουν μέσα από τις πολύχρωμες στοές της έκθεσης σ’ ένα ταξίδι στα μέρη που έζησε και δημιούργησε στο Άμστερνταμ, στην Προβηγκία, στο Παρίσι.

Την ιδιότυπη αυτή έκθεση έχουν δει μέχρι τώρα 10.000.000 θεατές σ’ όλο τον κόσμό. Στην Αθήνα έρχεται 7 Νοεμβρίου για να μείνει για 4 μήνες (μέχρι 7 Μαρτίου 2018).

Στο Van Gogh Alive – the experience παρουσιάζονται όλα τα έργα   του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου στο κοινό. Όχι βέβαια με τον συνήθη τρόπο, αλλά με μία μέθοδο που αναδεικνύει νέες οπτικές γωνίες και προοπτικές, που αφηγείται ταυτόχρονα την ιστορία του δημιουργού τους, περιγράφει το ιστορικό, κοινωνικό αλλά και πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε, καταγράφει και αναλύει τις δημιουργικές του περιόδους και αλληλοεπιρροές, διεισδύει και αγγίζει τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του, προβάλει δηλαδή ολόκληρο τον κόσμο του.