Η χώρα βιώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας με την κυβέρνηση, καθισμένη στις δάφνες της επιτυχίας του πρώτου, να κουνά το δάκτυλο στους πολίτες και να αδιαφορεί για τις δικές της ευθύνες.

«Πριν από ένα μήνα είχα εκφράσει την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να συνυπάρξουμε με τον κορονοϊό, με προφυλάξεις που δεν θα διαταράσσουν ουσιαστικά την οικονομική και κοινωνική ζωή. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι». Με αυτόν τον πρόλογο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το επί της ουσίας νέο lockdown για το 70% περίπου του ελληνικού πληθυσμού, δημοσιοποιώντας μια δέσμη μέτρων για τον επόμενο μήνα που αφορά στην Αττική και τη Βόρεια Ελλάδα:

Αναστολή λειτουργίας σε χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης, απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πέντε το πρωί, τηλεργασία, τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια, μάσκες παντού.

Στις 1398 λέξεις του πρωθυπουργικού μηνύματος μαζί με τις απαγορεύσεις βρήκαν θέση οι νουθεσίες προς τους πολίτες, οι παραινέσεις να μείνουν έξω από την κριτική οι λοιμωξιολόγοι, οι «ψεκασμένοι», οι λίγοι «υπονομευτές» της προσπάθειας, τα μηνύματα ομοψυχίας και το εθνικό όραμα για την επόμενη ημέρα.

Δεν βρήκε θέση μια λέξη, έστω μόνο μια λέξη, αυτοκριτικής για τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν από κυβερνητικής πλευράς στο μεσοδιάστημα, από την εκδήλωση του πρώτου κύματος της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Δείτε ολόκληρο το θέμα στο Greekschannel.com