Το 11o τακτικό συνέδριο της ΝΔ ξεκινά τις εργασίες του αυτό το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο  METROPOLITAN EXPO στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης έβαλε τα θεμέλια της συνόδου και ξεκαθάρισε πως θα καθοριστούν και οι πολιτικές θέσεις του κόμματος. Μάλιστα για πρώτη φορά θα στηθεί κάλπη και θα κληθούν οι σύνεδροι να ψηφίσουν τις τελικές προτάσεις.

Κυκλοφορεί μάλιστα ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που έχουν απαντήσει χιλιάδες πολίτες και θα είναι διαθέσιμο μέχρι τις 15/12/2017 και ώρα 12 το μεσημέρι. Στο ερώτημα τι περιμένουν από μια κυβέρνηση τα 2/3 αυτών απαντά να μη φοβάται το πολιτικό κόστος.

Ο κάθε πολίτης που δεν είναι σύνεδρος μπορεί να στέλνει ερωτήσεις στο twitter και στο #axizoume_kalytera

Για πρώτη φορά επίσης δύο πρώην πρωθυπουργοί και βουλευτές καλούνται να τοποθετηθούν για το μέλλον της παράταξης και αναμένεται η διαχείριση τους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις ο Αντώνης Σαμαράς προβλέπεται να μιλήσει σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που θα μείνουν σιωπηλοί.

Στόχος να καταδειχθεί η εκλογική ετοιμότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το προγραμματικό αφήγημα της.

Σε τρεις τομείς θα είναι οι υπηρεσίες για το πολίτη, η οικονομία και η παροχή  εργασίας στους νέους.

Ομιλητές θα είναι ο συγγραφέας Στέλιος Ράμφος, ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιωτης Λιαργκόβας, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης

Θα παρευρεθούν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.