Εκβιασμούς και απειλές από άγνωστα κυκλώματα κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης, το πρατήριο του οποίου ανατίναξαν άγνωστοι τα ξημερώματα στην Ανάβυσσο.

Τα μυστηριώδη απειλητικά τηλέφωνα που δέχτηκε ο Μ. Κιούσης εξετάζονται από την Ασφάλεια Αττικής. Η έκρηξη ήταν εκκωφαντική και ξεσήκωσε τους κατοίκους της περιοχής στο πόδι.

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης «Έχουν σπάσει τα τζάμια σε δύο οικοδομικά τετράγωνα»
Ο κ. Κιούσης δήλωσε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν δυναμίτης που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του πρατηρίου στη λεωφόρο Καραμανλή.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς και του Τμήματος Εκβιαστών.

Την άμεση διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στο πρατήριο καυσίμων στην Ανάβυσσο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Ανάβυσσο ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων. Η ΠΟΠΕΚ καταδικάζει την επίθεση και κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια που στόχευε σε ανθρώπινα θύματα.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν επίσης το βίντεο με το υλικό που κατέγραψε και στο οποίο διακρίνονται οι κινήσεις των δραστών. Δύο άτομα, όπως φτάνουν με δίκυκλο και ο ένας κατεβαίνει τοποθετεί το δυναμίτη, ανάβει το φυτίλι και απομακρύνεται τρέχοντας.