Ζωντανός στη «μάχη» για την πρόκριση στους «32» του Europa League έμεινε ο Ολυμπιακός μετά την ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα, ενώ ακραίο σενάριο τον φέρνει ακόμα και στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του Champions League.

Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στους Καταλανούς και πήραν το βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Παράλληλα, οι Πρωταθλητές Ελλάδας πήραν και τον πρώτο τους πόντο στον 4ο όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, μένοντας στο… κόλπο της ευρωπαϊκής συνέχειας και στο νέο έτος, ήτοι μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Μετά την ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για… τελικό κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, το βράδυ της 22ης Νοεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσει τα «Λιοντάρια» στο «Ζοσέ Αλβαλάβε». Στο παιχνίδι στην Πορτογαλία, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μόνο τη νίκη, προκειμένου να «φτάσουν» τους Ίβηρες στους 4 βαθμούς που έχουν… μαζέψει μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Σε περίπτωση που το «συγκρότημα» του Τάκη Λεμονή πάρει το «διπλό» με την Σπόρτινγκ, τότε θα φτάσει τους 4 βαθμούς και θα περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να δει αν θα πάρει το «εισιτήριο» για τους «32» του Europa League, όταν και υποδέχεται την Γιουβέντους στο «Γ. Καραϊσκάκης» και η ομάδα της Λισαβόνας δοκιμάζεται απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου».

 

Αν οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε κάνουν το… καθήκον τους και πάρουν τη νίκη, τότε για τους Πειραιώτες θα είναι αρκετή και η ισοπαλία απέναντι στην «Γηραιά Κυρία», καθώς θα φτάσουν τους 5 βαθμούς και οι Πορτογάλοι θα έχουν μείνει στους 4, χάνοντας παράλληλα και την ευκαιρία να συνεχίσουν την πορεία τους στα κύπελλα της Ευρώπης και στις αρχές του 2018.