Η κακοκαιρία χτύπησε ανελέητα το νησί της Σύμης, με αποτέλεσμα περισσότερα από 10 να καταλήξουν στη θάλασσα καθώς παρασύρθηκαν από χειμάρρους.

Ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας, η βροχή προκάλεσε τεράστια προβλήματα στο νησί και τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης των ζημιών.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, σημείωσε ότι έχουν δοθεί ήδη εντολές και ξεκίνησε πλωτό του λιμενικού σώματος από την Κάλυμνο με ειδικούς δύτες, για να συνδράμουν στις έρευνες για τα αυτοκίνητα που κατέληξαν στη θάλασσα, αν υπήρχαν μέσα σε αυτά οδηγοί ή συνεπιβάτες.

Επίσης ο ίδιος αναμένεται να έρθει σήμερα από την Αθήνα στη Ρόδο και στη συνέχεια να μεταβεί στο νησί της Σύμης με το ναυαγοσωστικό του λιμενικού σώματος προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες. Μηχανήματα στο νησί αναμένεται να στείλει αύριο και ο Στρατός μαζί με κλιμάκιο ειδικών για να αντιμετωπιστούν τα σχετικά προβλήματα.

Part 1

Posted by Sotirios Sotirakis on Monday, November 13, 2017

Εξειδικευμένο κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) μεταβαίνει στη Σύμη, μετά από εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, για να συνδράμει τόσο στην καταγραφή, όσο και στην πρώτη αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε το ΥΕΝ νωρίτερα δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Σύμης το Βlue Star Paros εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.