Την ώρα που στη Σαντορίνη γινόταν η κηδεία της εξάχρονης Στέλλας, ο πατέρας της, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα έπαιρνε το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η απολογία του κράτησε λίγα λεπτά και ο 61χρονος πρώην αστυνομικός, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, χωρίς να απαντά στις ερωτήσεις της 15ης τακτικής ανακρίτριας για τα κίνητρά του. Πάντως, φέρεται να ανέφερε πως αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

«Σατανά», «δολοφόνε», φώναξαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους στα δικαστήρια στον πρώην αστυνομικό, την ώρα που πέρναγε με σκυμμένο το κεφάλι την πόρτα της ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί. Η σύζυγος του και μητέρα της Στέλλας δήλωσε, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της, παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση. Ο δικηγόρος της Σπύρος Δημητρίου δήλωσε ότι η μητέρα αισθάνεται πλέον οργή για τον παιδοκτόνο.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο, τόνισε: «Τόση μεθοδικότητα χωρίς να είναι σχεδιασμένο, τι να πω μπράβο». Επιπλέον, ο δικηγόρος ανέφερε πως στο απολογητικό του υπόμνημα, ο κατηγορούμενος επικαλείται ένα περαστικό που επιβάρυνε τη ψυχολογική του κατάσταση.