«Ό,τι έγινε, έγινε με τη συναίνεση της κοπέλας». Τη φράση αυτή επαναλάμβανε συνεχώς κατά την απολογία του στο ανακριτή, ο 52χρονος Παναγιώτης  Κοντζιλέλος, από τη Δάφνη που κατηγορείται για βιασμό και βασανιστήρια σε βάρος 20χρονης φοιτήτριας.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Ελευθέριος Ειρηνάκης, δικηγόρος που διορίστηκε για την υπεράσπιση του βιαστή της δράσης, σε δηλώσεις του στο Newsit.gr, ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του έχει σοβαρό πρόβλημα με την όρασή του και υποβλήθηκε αίτημα για πραγματογνωμοσύνη.

Οι συνήγοροι της φοιτήτριας σε ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία συμπάσχει με νεαρή φοιτήτρια, θύμα εγκληματικών και εξαιρετικά ειδεχθών πράξεων μεσήλικα. Η ίδια και η οικογένειά της εκφράζουν την ευγνωμοσύνη της για την συμπαράσταση, προτεραιότητά της όμως είναι η διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης και παρακαλεί για κατανόηση και διακριτικό χειρισμό».

O κατηγορούμενος δεν προσκόμισε στον ανακριτή τα χαρτιά που επικαλείται ότι έχει από το ΚΕΠΑ και υπέβαλλε δια του συνηγόρου του αίτημα πραγματογνωμοσύνης, για να προσδιοριστεί το ποσοστό τυφλότητας του.

Ο ίδιος επιμένει ότι «μπορεί να κινείται με σκιές και φως και δεν ξεχωρίζει πρόσωπα», ενώ για τις κάμερες που είχε τοποθετήσει στο σπίτι του, είπε ότι «τις είχε για να τον βοηθούν να κινείται».

Στο μεταξύ, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να ερευνηθεί αν είναι γνήσιο το πιστοποιητικό τυφλότητας που ανάρτησε ο 52χρονος στο Διαδίκτυο.