Σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο, στη σκηνή του Faust Bar-Theatre-Arts, και με την ταυτόχρονη προβολή κινηματογραφικών εικόνων από την Αμερική της δεκαετίας του ΄30 παρακολουθήσαμε την δραματοποιημένη συνέντευξη του Αλέκου Λιδωρίκη με τον Φρανκλίνο Ρούσβελτ.

Ο κορυφαίος Ελληνας δημοσιογράφος ήταν 28 ετών. Πήγε στην Αμερική για τρεις μέρες και έμεινε ενάμιση μήνα, όπως είπε προλογίζοντας τη βραδιά η Ζωζώ Λιδωρίκη.  Στο κείμενο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ακρόπολη ο Αλέκος Λιδωρίκης περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια την ημέρα και την ώρα που άνοιξε γι αυτόν και εκατοντάδες άλλους δημοσιογράφους η πόρτα του Λευκού Οίκου για την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου από τον 32ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, μια ιστορική φυσιογνωμία που έβγαλε τη χώρα από την οικονομική κρίση,  το κραχ του ΄29. 

Καθώς ο Ελληνας δημοσιογράφος είχε ζητήσει προσωπική συνέντευξη με τον πρόεδρο, του είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν δίνει συνεντεύξεις. Κι αν τύχει και συνομιλήσει με κάποιον δημοσιογράφο, η συνομιλία αυτή  δεν θα έπρεπε να δημοσιευθεί ως συνέντευξη. Ετσι, το μόνο σίγουρο που είχε μπαίνοντας στο Λευκό Οίκο ήταν μια χειραψία με τον Πρόεδρο.

Οταν όμως ο Ρούσβελτ άκουσε ότι ερχόταν από την Ελλάδα, ενθουσιάστηκε, του είπε ότι σκόπευε να επισκεφθεί την Αθήνα και την Ακρόιπολη και αντάλλαξε μαζί του μερικές σκέψεις για το μέλλον των ΗΠΑ μετά την οικονομική κρίση, για τους επικείμενους εξοπλισμούς και την κατάσταση  που επικρατούσε στην Ευρώπη με τη άνοδο του φασισμού. Ολα αυτά δημοσιεύθηκαν αργότερα με το γνωστό αφηγηματικό τρόπο του Λιδωρίκη που ζωγράφιζε με μαεστρία  τις εικόνες και τις προσωπικότητες των ανθρώπων γύρω του, όχι ως συνέντευξη, αλλά ως «συνομιλία».  

Στη δεκαετία του ’60 ο Αλέκος Λιδωρίκης πενηντάρης πιά, όντας πάλι στη Αμερική πήρε συνέντευξη από τον Ελβις Πρίσλεϋ στο Χόλιγουντ. Ο βασιλιάς της ροκ, όταν τότε στο απόγειο της δόξας του. Από τη συνομιλία τους φάνηκε πόσο συγκροτημένος ήταν ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης. Τον ρόλο του Αλέκου Λιδωρίκη ερμήνευσε επί σκηνής ο Αργύρης Πανταζάρας, του Ρούσβελτ και του Ελβις Πρίσλεϋ ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής αντίστοιχα. Ακολούθησε συναυλία με τις εμγάλες επιτυχίες του Πρίσλεύ. Μια βραδιά πραγματικά απολαυστική  με την αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη.

Την άλλη Δευτέρα 15/4 θα παρουσιασθούν στον ίδιο χώρο οι συνεντεύξεις του Λιδωρίκη με την Μάρλεν Ντίτριχ και τον Ζαν Κοκτώ. Τους ρόλους θα ερμηνεύσουν  οι:Μάνια Παπαδημητρίου και Κωνσταντίνος Τζούμας. Αλέκος Λιδωρίκης, ο Ακύλας Καραζήσης.