Ανέλαβε ως φαίνεται τα καθήκοντά του   ο υφυπουργός Πολιτισμού Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ζητώντας  από τον αναπληρωτή Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Νίκο Νικολάου εξηγήσεις για δημοσιεύματα που τον φέρουν ως πρωταγωνιστή σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Ο κ. Νικολάου ετέθη σε διαθεσιμότητα ώσπου να εξεταστούν οι καταγγελίες.

«Προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η προστασία του κύρους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του συνόλου των εποπτευομένων φορέων του» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ. Το Υπουργείο προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αποφάσισε την αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Νικολάου, τουλάχιστον μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του Υπουργείου ή να υπάρξουν σαφέστερα δεδομένα. 

Ο κ. Νικολάου σε επιστολή του δηλώνει στον υφυπουργό: «Αγνοώ τελείως σε τι αναφέρονται τα άθλια αυτά δημοσιεύματα. Καμιά καταγγελία δεν μου έχει γνωστοποιηθεί ποτέ και κανείς δεν μου ζήτησε ποτέ να δώσω εξηγήσεις για οποιοδήποτε περιστατικό, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στην πολυετή σταδιοδρομία μου και αυτό θα το βεβαιώσουν όλοι οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μου».