Ενα μέτρο κάτω από την Πλατεία Θεάτρου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν αρχιτεκτονικά κατάλοιπα εκτεταμένου κτηριακού συγκροτήματος των ύστερων ρωμαϊκών χρόνων. Οι αρχαιότητες ήρθαν στο φως με αφορμή τα έργα ανάπλασης της Πλατείας που άρχισε ο Δήμος Αθηναίων στις 7 Οκτωβρίου 2022 .

Το ρωμαϊκό κτήριο συγκροτούν διάφοροι χώροι που διατηρούνται σε χαμηλό ύψος. Ο μεσαίος χώρος, μήκους 7.40μ,  οριοθετείται από μαρμάρινους λιθοπλίνθους εν είδει στυλοβάτου, με εντορμίες στην άνω επιφάνειά τους για την ένθεση κιγκλιδώματος ή θωρακίων. Τα δάπεδα είναι στρωμένα με μαρμαροθετήματα opus sectile και έχει ένα ψηφιδωτό με σχηματοποιημένο φυτικό και γεωμετρικό διάκοσμο, τμήματα των οποίων διασώθηκαν σε καλή κατάσταση και προφανώς μαρτυρούν τον πολυτελή χαρακτήρα του οικοδομήματος.  Παλαιότερες ανασκαφές σε όμορα ακίνητα έχουν βρεθεί αρχιτεκτονικά στοιχεία (τοιχοδομές, ψηφιδωτά δάπεδα) που προφανώς ανήκουν στο ίδιο συγκρότημα. 

Τώρα μένει η μελέτη των ευρημάτων για να γίνει η ταύτιση του κτηρίου, η ακριβής χρονολόγησή του και ενδεχομένως η ανάδειξή του.