Τα σκουπίδια πνίγουν τις πόλεις η υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο και ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε μέσω twitter την ΠΟΕ-ΟΤΑ να τα βρουν άμεσα.

 

Τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έδειξαν πρόθυμοι να παραλάβουν την χθεσινοβραδινή πρόταση του ΥΠΕΣ, να την μελετήσουν για αρθεί το αδιέξοδο.

Ο νομικός σύμβουλος του ΥΠΕΣ κ. Σερμπέτης κάλεσε τον κ.Τράκα και όχι ο ίδιος ο Πάνος Σκουρλέτης. Αν θέλει επαφή ας μας πάρει τόνισε στο ΣΚΑΙ. Μάλιστα κάρφωσε την κυβέρνηση γιατί πριν δύο χρόνια που είχαμε το ίδιο θέμα, ήταν μαζί μας και δεν αποδέχονταν τεράστιο πρόβλημα υγείας.

Πριν τρεις μήνες που είχε γεμίσει η Ζάκυνθος σκουπίδια δεν έκαναν τίποτα και δεν τους ένοιαζε η υγεία, πρόσθεσε.

Η πρόταση του υπουργείου προβλέπει την συνέχιση εργασίας μέχρι την ανακοίνωση του πίνακα προσλήψεων από το ΑΣΕΠ. Ταυτόχρονα οι δήμοι να καταθέσουν τις ανάγκες τους και μέσω των ανταποδοτικών τελών και τις οικονομικές δυνατότητες των δήμων θα προσληφθούν σε μόνιμες θέσεις.

Ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε στο ΣΚΑΙ καλούμε σήμερα στις 12 το μεσημέρι να δουν την πρόταση μας, θα έχουν όσο χρόνο θέλουν να τη μελετήσουν. Επίσης αν επιθυμεί ο κ.Πατούλης μπορεί να έρθει στις 2 για ενημέρωση.