Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν στον «ναό» των «μπλαουγκράνα», σ’ ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για το Champions League.

Το βράδυ της Τετάρτης (18/10) η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 21:45 ( ΕΡΤ 1, Cosmote Sport 2) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τον 4ο όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ιδιαίτερο-ιστορικο ματς, μια και οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο «Καμπ Νου», αλλά το κυριότερο είναι πως πρόκειται να βρουν τον άνθρωπο που έχει βάλει την σφραγίδα του στο Λιμάνι. Τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι στιγμές που ο «τσινγκούρι» έζησε με τους «ερυθρόλευκους» είναι ιδιαίτερες και το δέσιμό του με τον κόσμο μεγάλο, κάτι άλλωστε που φάνηκε και από τις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου.

 

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, το ματς μόνο μεγάλες δυσκολίες έχει για τον Ολυμπιακό. Η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί, είναι σε φουλ φόρμα…θέλει να δείξει μέσω των αγώνων της ότι η Καταλονία πρέπει να είναι αυτόνομη και θα το δείξουν σε ένα ακόμη παιχνίδι. Από την άλλη ι οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να δείξουν πως διαθέτουν χαρακτήρα σε μία από τις πιο δύσβατες έδρες στην ιστορία του Champions League.

 

Μάλιστα, περίπου 24 ώρες πριν απ’ το ματς με τους «ερυθρολεύκους», οι «μπλαουγκράνα» αποκάλυψαν το πανό που θα αναρτήσουν (με απόφαση της διοίκησης) πριν απ’ την έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό και το οποίο θα έχει διάσταση 45×46 μέτρα.

«Διάλογος, σεβασμός, αθλητισμός», θα αναφέρει το μήνυμα της «Μπάρτσα», το οποίο, όπως είναι λογικό, έχει και πολιτικές προεκτάσεις

https://www.fcbarcelona.cat/club/noticies/2017-2018/dialeg-respecte-esport-tifo-fc-barcelona-olympiacos-champions-league

 

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μεγάλο ροτέισον, καθώς θέλει να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα την υπόθεση της πρόκρισης, αλλά και την κατάκτηση της πρώτης θέσης που θα φέρει την ομάδα του επικεφαλής στην κλήρωση της επόμενης φάσης.

 

 

Αναφορικά με τα πλάνα του Τάκη Λεμονή, ο Έλληνας τεχνικός δεν άνοιξε τα χαρτιά του, ούτε στην προπόνηση της Τρίτης (17/10) στο «Καμπ Νου». Ο κόουτς των Πειραιωτών αναμένεται να παρουσιάσει την ομάδα του με νέα πρόσωπα.