Με πεντάωρη καθυστέρηση άρχισαν οι συναντήσεις στο Χίλτον και πιο συγκεκριμένα στις έξι το απόγευμα.

Η αιτιολογία όπως αναφέρει κυβερνητική πηγή, ήταν η αργοπορημένη παραλαβή των κειμένων από τους θεσμούς τα κείμενα της συμφωνίας, το MOU (η ευρωπαϊκή πλευρά) και το MEFP (το ΔΝΤ) και η απαραίτητη μελέτη από την ελληνική πλευρά. Παρόλα αυτά εξέφρασε την αισιοδοξία του για θετική έκβαση αν και όλες οι ενδείξεις μιλούν για ολονύχτια κουβέντα.

Αν αποδεχθούν την μονιμότητα των μηχανισμών για το πλεόνασμα και στα επόμενα χρόνια, το ΔΝΤ θα χαλαρώσει την πίεση ιδιαίτερα για μέτρα το 2018.

Σίγουρα κάποια ζητήματα ιδιαίτερα τα εργασιακά, η μείωση των συμβασιούχων και οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα είναι σε εκκρεμότητα.

Οι τομείς της Υγείας, Παιδείας και Ενέργειας έχουν κλείσει αλλά στο πεδίο του Δημοσίου έχουμε ενστάσεις. Είναι η δεξαμενή που αντλεί δύναμη η κυβέρνηση με τη μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων και τη διεκδίκηση των ίδιων δικαιωμάτων για ακόμα 60.000 άτομα.

Ο Πάνος Σκουρλέτης γνωρίζει πως η παροχή εργασίας αυτή τη χρονική στιγμή αποτελεί χρυσάφι για κάθε οικογένεια όπου έχει τουλάχιστον ένα άνεργο.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ενημέρωση στην Ένωση Ελλήνων Τραπεζών ανέφερε πως μπορεί να φτάσουμε και μέχρι την Τετάρτη 3 Μαΐου.