Η υπόθεση με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία αναδεικνύει πόσο διάτρητο είναι το καθεστώς αυτό.

Η διαδικασία προβλέπει την συμφωνία gov to gov χωρίς μεσάζοντα, δηλαδή διακρατικής συμφωνίας. Η Σαουδική Αραβία αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο αγοραστή παλαιών όπλων στο πόλεμο που κάνει με την Υεμένη.

Οι επιτελείς του ΓΕΣ είχαν δώσει την άδεια για τα βλήματα 105mm γιατί πλησίαζε η ημερομηνία λήξης τους και το κόστος καταστροφής τους δεν είναι αμελητέο. Τίποτα μεμπτό δηλαδή μέχρι που εμφανίζεται ο κ. Παπαδόπουλος και ζητά να πωληθούν και αεροπορικά βλήματα

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο μεσάζων προσπάθησε να δημιουργήσει γραμμή παραγωγής βλημάτων ΜΚ-82 στο Λαύριο από την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και να κατευθύνονται προς την Σ.Αραβία.

Μάλιστα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ εγκρίθηκε η σύμβαση που δεν  περιέχει το όνομα μεσάζοντα αλλά έρχεται μια απόφαση που επισυνάπτεται με την παρουσία του συγκεκριμένου εκπροσώπου. Δηλαδή δεν γνώριζαν την ύπαρξη του και οι Σαουδάραβες δεν τον αποδέχονται.

Αρνούνται τόσο τον αριθμό (300.000 η ελληνική πλευρά- 100.000 η άλλη πλευρά) όσο και στο κόστος. Στέλνουν ομάδα αξιωματικών να επιθεωρήσουν τα όπλα και μετά να ελευθερωθεί η πίστωση χρημάτων.

Ο Πάνος Καμμένος καλείται να εξηγήσει την Δευτέρα γιατί επιμένει στην διαμεσολάβηση του κυρίου αυτού ,αν ζημιώθηκε κατά 66 εκατ. ευρώ το ελληνικό Δημόσιο και γιατί στο πιστοποιητικό τελικού χρήστη που παρουσίασε στη Βουλή αναφέρονται μόνο οι αεροπορικές βόμβες.