Στα δικαστήρια Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί ο παιδοκτόνος με ισχυρή αστυνομική προστασία. Έχει συγκλονιστεί το πανελλήνιο με την ομολογία του δράστη πως έπνιξε το εξάχρονο κοριτσάκι γιατί έκλαιγε συνέχεια και μετά την πέταξε στα σκουπίδια.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και η πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της περιύβρισης νεκρού και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Την Τρίτη θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε, προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του για την δολοφονία της εξάχρονης κόρης του.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Βασίλη Φασσέα, ζήτησε από τον ανακριτή να εξεταστεί από νευρολόγο-ψυχίατρο καθώς, όπως ισχυρίζεται, αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα με αυτοκτονικές τάσεις και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

“Ζητάω συγγνώμη για ακόμη μία φορά για το κακό που έκανα, έγινε όμως κατά λάθος. Ποτέ δεν θα έκανα κακό στο ίδιο μου το παιδί. Έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη για αυτό που έγινε”.

Με αυτά τα λόγια, ο 61χρόνος, συνταξιούχος αστυνομικός, έκλεισε την προανακριτική του απολογία, κατά την διάρκεια της οποίας ομολόγησε πως με τα ίδια του τα χέρια έκοψε το νήμα της ζωής της 6χρόνης κόρης του, Στέλλας.

 

Η αφορμή για το τραγικό χαμό της Στέλλας, όπως υποστήριξε ο 61χρονος στους αστυνομικούς, ήταν το γεγονός ότι η μικρή του κόρη δεν ήθελε να κάνει μπάνιο, ενώ απέδωσε τα ψυχολογικά προβλήματα (κατάθλιψη) -που ισχυρίζεται ότι έχει- στα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η 6χρονη Στέλλα. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι εκείνος ασχολιόταν αποκλειστικά με τον γιο του και η σύζυγος του με την κόρη τους.

Ο 61χρονος, πατέρας συνολικά τεσσάρων παιδιών (τα άλλα δύο από τον πρώτο του γάμο), ψυχρά και κυνικά, περιέγραψε πώς συνέβησαν όλα και πώς στη συνέχεια προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του, σκηνοθετώντας τη διάπραξη ληστείας στο σπίτι του και φροντίζοντας να ξεφορτωθεί το άψυχο κορμί της 6χρονης κόρης του, πετώντας το στα σκουπίδια, μέσα σε τρεις μεγάλες σακούλες, όπου και το εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνεται και η κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος ανέφερε πως το πτώμα της εξάχρονης “έφερε θλαστικές εκχυμώσεις στο άνω και κάτω χείλος του στόματος. Συγκεκριμένα κατέθεσε στους αστυνομικούς: “Είμαι ιατροδικαστής και υπηρετώ στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών (…)

Κατά την αυτοψία και την κλινική εξέταση που διενήργησα εξωτερικά στο πτώμα, διαπίστωσα ότι έφερε θλαστικές εκχυμώσεις στο άνω και κάτω χείλος του στόματος. Έπειτα, ήρθα στην υπηρεσία σας και εξέτασα τον πατέρα της, όπου κατά την εξωτερική κλινική του εξέταση διαπιστώθηκε μια μικρή γραμμοειδής εσχαροποιημένη εκδορά στην πρόσθια επιφάνεια της αριστερής πηδεοκαρπικής άρθρωσης και δύο μικρές εσχαροποιημένες εκδορές στρογγυλού σχήματος στη ραχιαία επιφάνεια της αριστεράς άκρας χειρός”.