Την καλύτερη πρόταση προς την Αγκελα Μέρκελ κάνει  η Αργεντινή καλλιτέχνις  Μάρτα Μινουχίν,  με ένα έργο της στο πλαίσιο της documneta 14, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Προτείνει την  «Πληρωμή του ελληνικού χρέους με ελιές». Στην είσοδο του ΕΜΣΤ έχει στηθεί  ένα μεγάλο καφάσι ελιές. Εχει ετοιμάσει επίσης τον  «Παρθενώνα των απαγορευμένων βιβλίων» που θα υψωθεί σε φυσικό μέγεθος στην κεντρική πλατεία του Κάσσελ Γερμανίας.

Το έργο αυτό το  πρωτοπαρουσίασε η Μινουχίν μετά την πτώση της δικτατορίας στην Αργεντινή. Το επαναλαμβάνει, όπως η ίδια ανέφερε στην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, για να υπογραμμίσει τη σημασία της δημοκρατίας αλλά και της ελευθερίας της έκφρασης η οποία απειλείται από τον ηγεμονικό λόγο.

Ο καινούργιος Παρθενώνας θα καλυφθεί με λογοκριμένα βιβλία απ’ όλον τον κόσμο, και θα είναι έτοιμος για τα δεύτερα εγκαίνια της documenta 14, που θα γίνουν στην ιστορική γερμανική έδρα της στις 10 Ιουνίου με την παρουσία και της Ελληνίδας Υπουργού.

Η κ. Μινουχίν, με αφορμή την ειρωνική περφόρμανς την οποία παρουσίασε στο ΕΜΣΤ όπου κάλεσε μια ηθοποιό που υποδυόταν την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, να δεχτεί τις ελιές και να διαγράψει το ελληνικό χρέος, τόνισε: «Τα χρήματα μπορεί να υπάρχουν σήμερα και να εξαφανιστούν αύριο. Η τέχνη όμως δεν μπορεί να εξαφανιστεί ποτέ. Ζήτω η Τέχνη»!