Ο αναπληρωτής υπουργός Yγείας Παύλος Πολάκης παρουσίασε την εξωφρενική δαπάνη για τα φάρμακα, την εποχή διακυβέρνησης της ΝΔ.

Άρα η σκευωρία είναι η αύξηση στη συμμετοχή των ασθενών στην αγορά των φαρμάκων που έχουν ανάγκη.

Η χώρα μας ήταν τιμή αναφοράς για πολλές χώρες όπως Βραζιλία και κάρφωσε την ιστορία με τα εμβόλια για την κάλυψη όλης της αφρικανικής ηπείρου το 2006-2009.

Με πολιτική οργάνωση στήθηκε η τιμή του φαρμάκου και δεν τα παίρνουν οι γιατροί και οι κρατικοί υπάλληλοι μόνοι τους και έτσι χρεωκοπήσαμε.

Δεν πειράματος ούτε μισή τρίχα του μηχανισμού τιμολογησης. και προσέξατε την εμπορική πίτα.

Ο ΕΟΠΥΥ υπερτιμολογήθηκε και το κόστος των εργολαβικών συνεργείων στα νοσοκομεία.

Το 2012 οι δαπάνες φαρμάκων 157 εκατ το 2012 και 150 εκατ. Ευρώ  το 2013 μόλις 7%., αντικρούοντας τα στοιχεία Γεωργιάδη.

Γιατί αλλάξατε τον τρόπο που έμπαινε ένα φάρμακο στη λίστα; Αποζημιώνεται στα 2/3 της τιμής των χωρών που κυκλοφορούν και όχι της ΕΕ. και δίνατε επιπλέον κέρδη στην εν λόγω εταιρεία.

Έτσι συγκεντρώσατε τα 65 εκατ. Ευρώ που αναφέρεται στην πρόταση της κυβέρνησης και θα φτάσουμε μέχρι το τελος, εν χρωστάμε σε κανένα και κάποιοι έχουν τρομοκρατηθεί.

Πάρουν στο θάνατο ενός κοριτσιού και είναι ελεεινό να χρησιμοποιήσετε αυτό ως επιχείρημα. Αν βρεθεί ένας να πει πως σήκωσα το τηλέφωνο θα παραιτηθώ αμέσως, κατέληξε.