Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε δημοσκόπηση για την διαπραγμάτευση, αποτυπώνει την αίσθηση του κόσμου πως καθυστερεί λόγω μεγαλύτερης επιθυμίας παραμονής στην εξουσία παρά για το καλό της χώρας( 73%-18%). 

Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι πως οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ(51%) εμμένουν στην ίδια άποψη σε σχέση με το 37%  που δίνει τα εύσημα.

Σε ένα μίνι απολογισμό το 33% ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση προσπάθησε να εφαρμόσει τις εξαγγελίες της αλλά απέτυχε και ανεβαίνει πάνω από τους μισούς(52,5%) στους ίδιους τους υποστηρικτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αίσθημα ικανοποίησης για τα πεπραγμένα της  αριστερής θητείας που βρίσκεται μόλις στο 3%. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια αλλά με δύο εικόνες :51% πιστεύει πως υπάρχουν εναλλακτικές ενώ ένα ισχυρότατο 44% λέει όχι.

Επίσης το 72% των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να στηρίζουν τις επιλογές του πρωθυπουργού.

Η δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης από τη παρούσα Βουλή, κερδίζει τη προτίμηση του 38%, οι πρόωρες εκλογές ακολουθούν με 30% και στο 19% η  παραμονή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέχρι το 2019.

Σε περίπτωση νέας προσφυγής στις κάλπες κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν το 20%, με κορμό την ΝΔ, το 36%, οικουμενική το 13% και ένα υψηλότατο 31% παραμένει στο άγνωστο.