«Είμαι ο αητός που πέρασε/ Και πάει για ν’ αποστάσει/ Κι αν η ζωή μου τέλειωσε/ Δεν τέλειωσε η πλάση» τραγουδούσε ο Αντώνης Καλογιάννης στο τραγούδι «Είμαι ο αητός» του Μίμη Πλέσσα με στίχους του Δημήτρη Χριστοδούλου. Εζησε σαν αητός και πέθανε στα 81 του χρόνια ύστερα από πολλά προβλήματα υγείας.

Τον είχε πληγώσει ο θάνατος του γιου του το 2006 από ανεύρισμα στον εγκέφαλο τον οποίο θεωρούσε φίλο και σύντροφο. «Ήμασταν δύο άνδρες που μιλούσαμε ως άνδρας προς άνδρα. Πονάνε όλα αυτά, αλλά δεν φοβάμαι τον πόνο» έλεγε ο αγαπημένος τραγουδιστής.

Η φωνή του έχει συνδεθεί με σπουδαία τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάριου Τόκα, του  Τάκη Μουσαφίρη και  του Αργύρη Κουνάδη. Τραγούδησε με τη Βίκυ Μοσχολιού σε-δίσκο του Δήμου Μούτση όπως και με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη- στο δίσκο του Ηλία Ανδριόπουλου «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», που κυκλοφόρησε το 1979.

Με τον  Μίκη Θεοδωράκη συναντήθηκε το 1966,τυχαία. Ο συνθέτης  τον άκουσε να τραγουδάει την ώρα που περνούσε από το μαγαζί που δούλευε ως τσαγκάρης. Από τότε άλλαξε η  ζωή του.

Γεννήθηκε στην Καισαριανή όπου και μεγάλωσε. Ταξίδεψε ερμηνεύοντας έργα του Θεοδωράκη  σε Ευρώπη και Αμερική  όπως και στη πρώην Σοβιετική Ένωση.

Η πρώτη δημόσια εμφάνισή του έγινε το 1966 και το ΄67 επί χούντας έφυγε  με την Μαρία Φαραντούρη στο εξωτερικό. Δημιουργώντας μια λαϊκή ορχήστρα, άρχισαν να δίνουν συναυλίες με πολιτικά τραγούδια συμμετέχοντας  στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Οταν αποφυλακίστηκε το 1970  ο Μίκης Θεοδωράκης συναντιούνται στο Παρίσι και από εκεί δίνουν πλήθος συναυλιών σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.

Ο Αντώνης Καλογιάννης επιστρέφει  το 1972 στην Ελλάδα και τραγουδά σε μπουάτ στην Πλάκα. Έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες (Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Δήμο Μούτση, Μίμη Πλέσσα, Σταύρο Κουγιουμτζή, Ηλία Ανδριόπουλο, Μάριο Τόκα κ.α.) και ποιητές στιχουργούς (Γιάννης Ρίτσο, Γιώργο Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Τ. Λειβαδίτη, Δ. Χριστοδούλου, Λευτέρη Παπαδόπουλο κ.α.), ενώ έχει συμπράξει είτε σε συναυλίες, είτε σε κέντρα με τα μεγαλύτερα ονόματα του τραγουδιού.

Στη δεκαετία του ’80, έκανε στροφή  στο ερωτικό τραγούδι κίνησε με τα «Σημερινά» (πούλησε 50.000 δίσκους).