Ο αδερφός της Carrie Fisher, Todd, μιλώντας στο New York Daily News, έδωσε την απάντηση στο ερώτημα που είχαν αρκετοί οπαδοί του franchise του Star Wars, δηλαδή το τι θα απογίνει τελικά ο χαρακτήρας της Leia στο Episode IX.

Μετά τον θάνατο της Carrie Fisher, η Disney και η Lucasfilm είχαν να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο πρόβλημα, το τι θα κάνουν με τον χαρακτήρα της πριγκίπισσας Leia, καθώς η ηθοποιός είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα για το Episode VIII: The Last Jedi, αλλά τα γυρίσματα του Episode IX δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Σύμφωνα με την Disney, η Leia θα παίξει σημαντικό ρόλο στις επόμενες δύο ταινίες και για αυτό έπρεπε να δοθεί γρήγορα μια λύση.

Ο Todd Fisher μιλώντας στο New York Daily News, αποκάλυψε πως ο ίδιος και η κόρη της Carrie Fisher, Billie Lourd, έδωσαν στην Disney τo δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν αχρησιμοποίητα πλάνα από τα Episode VII: The Force Awakens και Episode VIII: The Last Jedi, για το Episode IX. Επίσης όλα δείχνουν πως δεν θα χρησιμοποιηθεί CGI για σκηνές της Leia, κάτι που είδαμε στο Rogue One: A Star Wars Story.

Ο Todd Fisher δήλωσε: «Και οι δύο μας, εγώ και η Billie, σκεφτήκαμε πως δεν μπορείς να την κόψεις από την ταινία. Είναι μέρος όλου αυτού του μύθου και πιστεύω πως η παρουσία της θα είναι πολύ δυνατή τώρα, κάτι όπως ο Obi Wan όταν τον σκοτώνει ο Vader και γίνεται πιο ισχυρός. Νιώθω πως κάτι τέτοιο έγινε και με την Carrie. Πιστεύω πως η κληρονομιά που άφησε πρέπει να συνεχίσει. Δεν καταστρέφεις την κληρονομιά. Θα είναι σαν να ξαναγράφουμε την Βίβλο. Για μένα, το Star Wars είναι ο νόμος της εξιστόρησης και δεν πρέπει να παίζεις μαζί της».

Βέβαια ο Todd Fisher δεν γνώριζε πως η Disney και η Lucasfilm θα καταφέρουν να ενώσουν σκηνές που γυρίστηκαν για τις άλλες δύο ταινίες, στην επόμενη, αλλά πιστεύει πως θα τα καταφέρουν. Ένα ακόμα ερώτημα που μένει είναι το πόσο αχρησιμοποίητο υλικό έχει απομείνει από το Force Awakens και από το The Last Jedi, καθώς ο ρόλος της Leia θα ήταν αρκετά μεγάλος και όπως είχε δηλώσει η Disney, δεν τον μείωσαν και οι σκηνές της στο επερχόμενο Episode VIII, έμειναν όπως είχαν σχεδιαστεί.

Επίσης  ο Fisher εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη του κοινού προς την οικογένεια ύστερα από το χαμό της αδερφής του, ενώ έκανε νύξεις ότι προσπαθεί να ολοκληρώσει projects που είχε ξεκινήσει μαζί με την αδερφή του.

Υπενθυμίζουμε πως το Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi, θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Δεκεμβρίου 2017, ενώ την Παρασκευή ξεκινάει στο Orlando το Star Wars Celebration, όπου αναμένεται και το πρώτο trailer της ταινίας.