Απ΄ ό,τι φαίνεται ο κλήρος για το νέο σκηνοθέτη της επερχόμενης «πολυταλαιπωρημένης» ταινίας της DC, «The Batman», πέφτει στον Matt Reeves.

Η DC αντιμετωπίζει γενικά αρκετά προβλήματα σε όλες τις ταινίες που έχει ετοιμάσει ή ετοιμάζει. Και η νέα ταινία του «σκοτεινού ιππότη» δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Πριν από μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκε πως ο Ben Affeck αποχωρεί από τη θέση του σκηνοθέτη και παραμένει στη θέση του πρωταγωνιστή και παραγωγού για την ταινία.

Ο Affleck είχε βγάλει την εξής ανακοίνωση για την απόφασή του: «Χαρακτήρες όπως ο Batman είναι στις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων, έτσι αυτός ο ρόλος αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για να έχω δυο ρόλους ενόσω γυρίζεται η ταινία. Μαζί με τα studio ψάχνουμε τον κατάλληλο σκηνοθέτη για να συνεργαστούμε. Είμαι απόλυτα προσηλωμένος στο project και αναζητώ τις λύσεις για να φέρω εις πέρας τη δύσκολη αποστολή».

Από εκείνη τη στιγμή η Warner Bros αναζητά το νέο σκηνοθέτη. Αν και από την αρχή ακούστηκε το όνομα του Matt Reeves, φήμες ήθελαν το σκηνοθέτη του «Dawn Of The Planet Of The Apes» να σταματάει τις διαπραγματεύσεις πριν από μερικές μέρες. Όμως απ΄ ό,τι φαίνεται τελικά ο Reeves θα κάτσει στο τιμόνι της νέας ταινίας του Batman, καθώς ο πρόεδρος της Warner Bros, Toby Emmerich, ανακοίνωσε τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Η ανακοίνωση του Emmerich: «We are thrilled to have Matt Reeves taking the helm of Batman, the crown jewel of our DC slate. Matt’s deep roots in genre films and his evolution into an emotional world-building director make him the perfect filmmaker to guide the Dark Knight through this next journey».

Όμως το πρόβλημα με το σκηνοθέτη δεν είναι το μόνο που αντιμετωπίζει η ταινία, καθώς πριν από μερικές μέρες ακούστηκε πως ο Ben Affleck θέλει να εγκαταλείψει εντελώς το σύμπαν της DC και το ρόλο του ως Batman. Αν τελικά αυτό επιβεβαιωθεί θα γίνει γνωστό μέσα στους επόμενους μήνες. Διαβάστε το σχετικό άρθρο μας εδώ.

Πάντως στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC θα επιστρέψουμε σύντομα, καθώς τον Ιούνιο θα κάνει πρεμιέρα η ταινία της «Wonder Woman», ενώ τον Νοέμβριο το «Justice League».