Στα Μανιάτικα του Πειραιά έφτασε ο μετροπόντικας το μεσημέρι, όπου έγινε ειδική εκδήλωση παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, της διοίκησης της Αττικό Μετρό, δημάρχων της περιοχής, βουλευτών και εκπροσώπων φορέων.

Η γραμμή αυτή δεν είναι παρά η επέκταση της γραμμής 3 (Αγία Μαρίνα – αεροδρόμιο) από την Αγ. Μαρίνα προς Πειραιά, με συνολικό μήκος  7,6 χιλιομέτρων και έξι σταθμούς.

Με την ολοκλήρωση του έργου, που αναμένεται στα τέλη του 2020-αρχές 2021, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα συνδεθεί με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με μία ενιαία γραμμή 50 χιλιομέτρων, διάρκειας διαδρομής μόλις 55 λεπτών.

«Σήμερα καλωσορίζουμε το μετροπόντικα στα Μανιάτικα στον Πειραιά και του ευχόμαστε καλό ταξίδι για τον κεντρικό σταθμό του Πειραιά. Το έργο, παρά το γεγονός ότι είχε πάρα πολλές παθογένειες, έχει προχωρήσει πάρα πολύ και είναι ολοκληρωμένο το 67% της σήραγγας και το 50% του συνολικού έργου. Η Πολιτεία ζητά συγγνώμη από τους πολίτες του Πειραιά για την όχληση που υπάρχει για τα έργα του τραμ αλλά και του Μετρό» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.