Η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη κατέληξε σε ένα επικοινωνιακό φιάσκο.

Προέκυψε διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών λόγω της πολυπληθούς αντιπροσωπίας των δημάρχων και την μορφή σόου που εξελίχθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά από έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ με αντικείμενο τις επικείμενες αλλαγές στον Καλλικράτη, αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από περισσότερους από 50 δημάρχους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους από όλη τη χώρα, μετέβη στο υπουργείο για συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη.

Ο υπουργός αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους, υπενθυμίζοντας ότι είχε συμφωνηθεί να δεχθεί μόνο το ολιγομελές προεδρείο, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από ορισμένους αιρετούς που κατέγραφαν τη σκηνή με τα κινητά τους (!).

Σε επικοινωνία με δημοτικό σύμβουλο που συμμετείχε στην ομάδα, εξέφρασε την απογοήτευση του για την αναβολή και έριξε τις ευθύνες στον «επιθετικό» πνεύμα του υπουργού.

Η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα να ναυαγήσει ένα ραντεβού που αφορά τον νευραλγικό χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ:

«Παρά τη συνεννόηση για συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με το Προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο κ. Πατούλης θέλησε να πρωταγωνιστήσει, για άλλη μια φορά, σε ένα επικοινωνιακό σόου δημιουργώντας συνθήκες οι οποίες δεν επέτρεψαν να γίνει κανενός είδους συζήτηση, αν και καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου.

Αποδείχτηκε, όπως έγινε και με την αποχώρηση της ΚΕΔΕ από την Επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι σκοπός δεν είναι ο διάλογος.

Δεν τιμά τον θεσμικό ρόλο του κ. Πατούλη η προσπάθειά του να δημιουργήσει τεχνητή ένταση στις σχέσεις της ΚΕΔΕ με την κυβέρνηση. Διαδικασίες που έχουν γίνει σεβαστές από όλους μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα από τους φορείς των εργαζομένων, αγνοήθηκαν προκειμένου να κυριαρχήσουν – μπροστά στις κάμερες κινητών τηλεφώνων – οι κραυγές.

Εάν ο κ. Πατούλης θέλει να συμμετάσχει σε reality, υπάρχει το «Survivor» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με την πολύ υψηλή τηλεθέαση ή το «X- Factor». Ωστόσο, η τηλεοπτική ψυχαγωγία δεν μπορεί να συγχέεται με τον θεσμικό διάλογο και την ουσιαστική συζήτηση, καθώς ευνοεί τους «μονολόγους» και τον φθηνό εντυπωσιασμό.

Κι όλα αυτά, για να γίνει το χατίρι της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής της. Κρίμα!».