Ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε σε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως επέρχεται δομικός ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος μόλις ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση.

Στα μέσα Σεπτέμβρη τα κλιμάκια των δανειστών καταφτάνουν στην Αθήνα και θα επικεντρωθούν στα εργασιακά.

Στόχος του Μαξίμου είναι να κλείσει το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου η υπόθεση για να μπορεί η χώρα να δοκιμάσει νέα έξοδο στις αγορές.

Αν επιτευχθεί αυτό σε συνάρτηση με το δώρο της αναβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάζει μια αργή αλά σταθερή ευθυγράμμιση του πλοίου της οικονομίας.

Βέβαια δεν θα μπορεί να αναπτύσσει τρομερή οικονομική επιτάχυνση αλλά θα ρέει σε ήρεμα νερά μέχρι την Άνοιξη του 2018. Εκεί θα κριθεί η ημερομηνία των εκλογών που παρουσιάζει δύο ενδεχόμενα:

-αν πιεστεί για εφαρμογή των μέτρων νωρίτερα από το 2019, από το β’ εξάμηνο για παράδειγμα, τότε θα τις επισπεύσει μέχρι το Πάσχα. Το δίλημμα θα είναι εγώ που έβγαλα τη χώρα από τη κρίση ή ο φιλελεύθερος Κυριάκος Μητσοτάκης με ακραίες δεξιές παραφυάδες τύπου Γεωργιάδη.

-αν καταφέρει να ξεπεράσει το σκόπελο αυτό θα απομακρύνεται και η κάλπη προς το φθινόπωρο του 2018.

Οι τελευταίες αριστερές «καμπάνες» κτυπάνε για τους αντιδεξιούς ψηφοφόρους που έχουν σημαδέψει από το Μαξίμου. Ένα κόμμα που από 4% εκτοξεύτηκε στο 35%, το πρώτο πράγμα που το απασχολεί είναι η δημιουργία εκλογικής βάσης σε σταθερό διψήφιο ποσοστό.

Ανεξάρτητα αν είναι δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποτελεί τον αντιδεξιό κυματοθραύστη του πολιτικού συστήματος. Έμμεσα να αφοπλίσει το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, του νέου κόμματος που κυοφορείται. Ο χρόνος θα δείξει ποιος θα κερδίσει την κούρσα για το Κέντρο που θα δώσει την εξουσία στις επόμενες εκλογές.