Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  σήμερα το απόγευμα στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Την χαρακτήρισε «πολιτική παράγκα φτιαγμένη με λάσπη και ψέματα» που, τρίζει και κλονίζεται. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δυόμισι χρόνια αποτελεί μια μέγιστη πολιτική απάτη.

Δεν θα κουραστούμε να λέμε τι έγινε. Υποσχέθηκαν το τέλος της λιτότητας και σκίσιμο των μνημονίων και υπέγραψαν δυο μνημόνια. Έβαλαν μέτρα 14,2 δισ. αντί των προεκλογικών υποσχέσεων 12 δισ. σε  βάρος των πιο αδύνατων είπε στη συνέχεια.

Καταιγίδα μέτρων : μείωση αφορολόγητου, μείωση συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ ακόμα και περικοπή επιδομάτων ενώ η πραγματική οικονομία έχει παραλύσει και έχουμε βροχή λουκέτων στην αγορά.

Η ζημιά αγγίζει τα 100 δισ σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. και ο κ. Τσίπρας αρνείται εξεταστική επιτροπή για την περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015. Αλλά να το γνωρίζουν καλά, η εξεταστική αυτή θα γίνει, πρόσθεσε με νόημα.

Αποφύγαμε την καταστροφή αλλά η χώρα δεν έχει συνέλθει ακόμα από τα πεπραγμένα της «πρώτης φοράς» Αριστερής διακυβέρνησης.

Το Eurogroup του Λουξεμβούργου αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα αποτυχίας του κ. Τσίπρα αφού πήρε μηδέν στα πέντε.

Οι Έλληνες δεν δουλεύουν για τους εαυτούς τους αλλά για το κράτος με τους αναρίθμητους φόρους να τους κυνηγάνε. Πληρώνουν υψηλές εισφορές χωρίς να γνωρίζουν αν θα πάρουν σύνταξη.

Ακολουθούν τη ίδια τακτική, δημιουργούν ένα πρόβλημα, διαπραγματεύονται και όταν φτάσουμε στο χείλος κάνουν ένα βήμα υποχώρησης και πανηγυρίζουν για την επιτυχία, σκιαγράφησε ο πρόεδρος της ΝΔ το αφήγημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. «Θέλω να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στους Έλληνες λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Είμαστε κοντά τους με το να είμαστε μακριά τους. Η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης δεν θα περάσει. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να ταυτιστεί με τον κ. Καμμένο και τον κ. Πολάκη. Όλοι μαζί θα απολογηθούν, ανέφερε.

Εν ενεργεία πρωθυπουργός χαρακτηρίζει αποφάσεις του ΣτΕ «θεσμικό εμπόδιο». Είναι ωμή παραβίαση του Συντάγματος, τόνισε και υπενθύμισε ότι ο Πάνος Καμμένος συνομιλούσε με ισοβίτη και θα έπρεπε είτε να παραιτηθεί, είτε να αποπεμφθεί.

Η Ελλάδα ψάχνει διέξοδο, γιατί οι Ελληνες ξέρουν ότι η ζωή τους χειροτερεύει. «Είναι ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια και να ξαναβγούμε στους δρόμους», είπε στα στελέχη της ΝΔ. Εμείς μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή, το ξέρουμε και το ξέρουν οι πολίτες.

 

Ζωντανά τώρα η ομιλία μου στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Wednesday, July 12, 2017