Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής, με συ νεχείς αντεγκλήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού άμεσα αν αποδειχθεί καθυστερημένη κλήση της EMSA. Έθεσε το ερώτημα γιατί άργησε η ενημέρωση των δημάρχων που βρέθηκαν προ τετελεσμένου γεγονότος και έτρεχαν και δεν έφταναν.

Την στιγμή που ανέφερε πως «έκανε την Πέμπτη επιθεώρηση σε παραλίες» μια σύμβουλος του κ. Κουρουμπλή γέλασε, έκανε γκριμάτσες και προκάλεσε την σφοδρή επίθεση του κ.Μητσοτάκη. Της ζήτησε αν δεν μπορεί να συγκρατηθεί να αποχωρήσει.

Αυτό προκάλεσε πανδαιμόνιο και ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς πήρε το λόγο και ζήτησε το ίδιο αφού εδώ «δεν είναι μάπετ σόου, είναι το ελληνικό κοινοβούλιο και πρέπει να το σέβεστε».

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του αρχηγού της ΝΔ με την καταγγελία της πλήρους έλλειψης συντονισμού για την αντιμετώπιση του ατυχήματος, για την ενημέρωση των τοπικών αρχών και ιδιαίτερα του απλού κόσμου που δεν ήξερε αν πρέπει να κάνει μπάνιο ή όχι.

Η απάντηση Κουρουμπλή 

Το πλοίο  της EMSA ήταν σε αποστολή και έφτασε την Τρίτη απόγευμα στον Πειραιά. Αν λέω ψέματα να ζητήσετε την παραίτηση μου.Επικοινώνησα με τους αρμοδίους και τότε στείλαμε επίσημη αίτηση, αυτή τη διαδικασία έπρεπε να ακολουθηθεί.

Για τις αποζημιώσεις αποκάλυψε πως θα πάει στο Λονδίνο άμεσα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου.

Για το έλεγχο του πλοίου, το υπουργείο έδωσε τρεις παρατάσεις ενώ οι νηογνώμονες 19

Το προσωπικό μένος δεν δικαιολογείται γιατί γνωρίζεται πως είναι επικουρικός ο ρόλος μας και η ευθύνη δική μας. Να μου φορτώνεται πράγματα που δεν πρέπει , δεν έχει καμιά ηθική, κατέληξε.

 

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες,Κατατέθηκε εγγυητική 5,300 εκατ. ευρώ από τη ασφαλιστική εταιρεία για την κάλυψη των αποζημιώσεων. Για να τα εισπράξει κάποιος πρέπει να καταθέσει τιμολόγια και έκθεση που θα αιτιολογεί το ύψος της ζημιάς που υπέστη.