Τα “δικά της” έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Γκάζι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα, παρουσία της επιτρόπου Κορίνα Κρέτσου, του εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Η κ. Κωνσταντοπούλου διέκοπτε συνεχώς τις τοποθετήσεις των ομιλητών και όταν έλαβε το λόγο εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στις πολιτικές της ΕΕ κατηγορώντας την για επιβολή δικτατορίας στην Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα και την καταστροφή της οικονομίας που έχει, όπως είπε, οδηγήσει σε πολλές αυτοκτονίες.

Οι φωνές της κ.Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν την οργή της επιτρόπου Κρέτσου, η οποία σε έντονο ύφος και αφού σηκώθηκε από την καρέκλα της, φανερά εκνευρισμένη, απάντησε στην πρώην πρόεδρο της Βουλής ότι δεν θέτει ερωτήσεις, αλλά μόνο φωνάζει ώστε να φαίνεται η ίδια.

Η κ. Κρέτσου υποστήριξε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα και της είπε: «Αν δεν σας αρέσει η κατάσταση στην Ελλάδα να πάτε στη χώρα μου, στη Ρουμανία, να δείτε εκεί πώς ζουν οι άνθρωποι».

Νωρίτερα στη Βουλή έγινε άλλο “θερμό επεισόδιο” ανάμεσα στην κα Κρέτσου και  το βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλο

«Αποτελεί μόνο υποκρισία η ανησυχία της για την κρίση του μεταναστευτικού. Αντίθετα θέλει εργατικά χέρια πολύ φτηνά και γι αυτό αξιοποιεί και τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής το εξέλαβε ως μομφή στο πρόσωπό της.

«Το να με λέτε υποκρίτρια επειδή δεν πιστεύω στον κομμουνισμό δεν είναι δίκαιο, δεν ζήσατε σε μια χώρα που είχε μόνον 2 ώρες τηλεόραση την ημέρα… Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για χώρες όπως τη δική μου, την αγαπώ την Ελλάδα, αλλά δε δέχομαι να βρίσκομαι στην Ελλάδα και να με προσβάλλουν», είπε η Κορίνα Κρέτσου, προκαλώντας αναστάτωση στην αίθουσα της Γερουσίας.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος ζήτησε το λόγο για διευκρινίσει τι είπε και τι ακριβώς εννοούσε. «Δεν ξέρω πως μεταφράστηκε, αλλά δεν αναφέρθηκα προσωπικά στην κ. Κρέτσου, σχολίασα την πολιτική της Ε.Ε. για τους μετανάστες, εκεί τοποθέτησα την υποκρισία και όχι σε προσωπικό επίπεδο», επεσήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ και σύμφωνα με συνεργάτες της Επιτρόπου, οι δυο τους μίλησαν μετά το τέλος της συνεδρίασης και έλυσαν την παρεξήγηση.