Της Νικολέτας Βότση

Ο πανέμορφος όρμος των Κουκουναριών στη Σκιάθο από τις πιο γνωστές παραλίες της Μεσογείου ήταν το ιδανικό μέρος για να διεξαχθεί το 2ο Skiathos Palace Cup.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 15 ομάδες από όλη την Ελλάδα στον καταπράσινο όρμο των Κουκουναριών στη Σκιάθο, το τριήμερο 19-21 Μαΐου. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και απεργίες κατά την μετάβαση στο νησί, οι διοργανωτές του αγώνα Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς και Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου κατάφεραν να χαρίσουν στον κόσμο ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα.

Mαθαίνοντας στα παιδιά και όχι μόνο

Το “School Project” των αγώνων: Μετά την πρώτη ημέρα των αγώνων, παιδιά κάθε ηλικίας από τα σχολεία της Σκιάθου είχαν την πρώτη τους επαφή με την ιστιοπλοΐα μέσα από ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε 5 στάδια: Ονοματολογία, Πλεύσεις, Κόμπους, Ασφάλεια και φυσικά πρακτική.

Είχε προηγηθεί το ίδιο πρωινό ένα σεμινάριο στο match racing από τον κριτή Σταύρο Κουρή. Παράλληλα, οι ναυαγοσώστες της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας που κάλυψαν τη διοργάνωση, πραγματοποίησαν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο σεμινάριο ναυαγοσωστικής μετά το κλείσιμο της δεύτερης μέρας των αγώνων.

Σκιάθος, ένας πρότυπος προορισμός για yachting

Η Σκιάθος, έχει βάλει πλώρη για να γίνει ένας πρότυπος προορισμός για yachting. Με όχημα την 5 αστέρων φιλοξενία από το ξενοδοχείο Skiathos Palace, όλο το νησί ζούσε στον ρυθμό του αγώνα για 3 μέρες. Ενδεικτικό είναι ότι ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου, μετά από μια σεζόν προετοιμασίας, εμφανίστηκε με διπλάσιες συμμετοχές φέτος από την περσινή έκδοση του αγώνα.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών που διοργάνωσε ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού για τους αγωνιζόμενους στη πόλη της Σκιάθου με αποτέλεσμα να περιηγηθούν στα γραφικά της σοκάκια και να γνωρίσουν τις όμορφες γειτονιές της.

Skiathos Palace Cup μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου

Η ιδέα για την διοργάνωση ήταν της δυναμικής και δραστήριας Αριστέας Δερβένη (υπεύθυνη έκδοσης του περιοδικού ΠΛΕΥΣΗ) που πάντα πίστευε ότι η Σκιάθος εκτός από κορυφαίος τουριστικός προορισμός μπορούσε να αναδειχτεί και σε προορισμό για γιότινγκ.

Μια ιδέα που υποστηρίχθηκε ένθερμα από τον ικανό, με αγάπη για το νησί του και πολύ διάθεση προσφοράς, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου η Σκιάθος Θοδωρή Τζούμα, και τον έμπειρο εκπαιδευτή και πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Άκη Τσαρούχη που έδωσε τον καλύτερο του εαυτό για την επιτυχία των αγώνων.

Η απονομή

Το μεσημέρι της Κυριακής, έγινε η γιορτή λήξης και οι απονομές των επάθλων στους νικητές. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στον μαγικό χώρο της πισίνας του Skiathos Palace Hotel με θέα το απέραντο γαλάζιο. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο το 2ο Skiathos Palace Cup, μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Διοργανωτές, χορηγοί και φυσικά αγωνιζόμενοι, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση τον Μαΐου του 2018!